Festival in Ambacht onder het viaduct van Ambacht

18-09-2022 Uit Redactie

VLAARDINGEN – ‘Three days of peace and music’ zullen het niet worden, maar aanstaande zondag staat er wel wat te gebeuren aan de Vaart met muziek en veel gemeenschapszin: Het kleinschalige festival “Under the Bridge”, bij het viaduct in Vlaardinger Ambacht, ter hoogte van de Emmakade/Wilhelminasingel. Vanaf 14.00 is op 25 september daar het leukste kleinste festival en je hoeft niet echt per se in Ambacht te wonen om er toch heen te gaan. Om je paspoort wordt niet gevraagd.

Raphael de Kort, Raaf voor intimi, is één van de organisatoren die nu al voor de vijfde keer het evenement opgezet heeft. Het startte in 2015, 2016 werd even overgeslagen en verder kenden 2017, 2018 en 2019 hun eigen edities. Daarna twee jaar niets vanwege corona maar nu gaat het weer ‘los’.

Raaf: ,,Nagenoeg alles is geregeld, alle bands, inkoop van eten, drinken en mensen, stroom en nog veel meer. In 2015 heb ik dit wijkevenement Under the Bridge voor de eerste keer georganiseerd, op de Trekkade onder het viaduct. Een evenement voor Ambachters door Ambachters. Zeven bands speelden toen verschillende genres (niet hard/ geen drums, wel licht versterkt). Doel was een gezellig samenzijn van de buurten Oranjewijk, Vogelbuurt en Bloemenbuurt. Een doelstelling die ruimschoots behaald werd: zo'n 175 bewoners van Ambacht bleven het volledige programma aanwezig en op z'n top waren er circa 350 mensen. Het evenement was laagdrempelig en de bewoners namen zelf hun drank en eten mee. Inmiddels zijn we weer terug van weggeweest net de alweer vijfde editie op 25 september’’.

Er is ook aanstaande zondag veel muziek, waaronder drie bands met musici uit Ambacht die diverse genres spelen. Rock Solid trapt af met muziek van onder andere Marillion, daarna gaan het een treetje steviger met Mister Man met pop, rock, grunge en daarna eindigen met anarchie van Rage on Parade. En oh ja, tussen de bands is daar DJ Raimond die de mensen op zeker aan het dansen krijgt. En terwijl jullie genieten van de muziek worden de kinderen ook weer bezig gehouden!

Na een regenachtige periode lijkt het in ieder geval zondag 25 september beter weer te worden met een temperatuur van rond de 20 graden en valt er een drupje dan kun je gewoon onder het viaduct verder genieten. Dus inwoners van Ambacht (en daarbuiten): neem zelf ook hapjes en drankjes mee en komt allen ! Voor wie niets mee wil sjouwen is er ook genoeg aan hapjes en drankjes te koop voor een bescheiden bedrag, maar wel cash meenemen dan. Om 14:00 uur begint het ‘Woodstock aan de Vaart’. Locatie: het viaduct in Vlaardinger Ambacht, ter hoogte van de Emmakade/Wilhelminasingel.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date