Expositie van re-/surrealistische schilderijen in de Groene Luiken

05-12-2022 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Bas Verkade uit Maassluis exposeert in het aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 in Vlaardingen. Verkade werd in 1956 in Rotterdam geboren. Vanaf 1985 heeft hij zich naast zijn werk in het onderwijs toegelegd op het schilderen met olieverf. De voorstellingen die hij maakt zijn realistisch; de sfeer die ieder schilderij oproept is surrealistisch. De mensen of gebouwen die binnen die sfeer zijn geplaatst gaan op in het landschap en vormen samen een totaal andere realiteit.

Omdat de schilder gebruik maakt van bestaande gebouwen wordt de toeschouwer na een vluchtige herkenning meegenomen in een verborgen werkelijkheid waarin zand, bomen, water en bergen terugkerende elementen zijn. Men zou hem onder de noemer 'Imaginair Realisme' kunnen plaatsen. Zijn werk heeft door een combinatie van sfeer en verfijnde olieverftechniek een duidelijke eigenheid. Vele exposities ,aankopen door musea en kunstuitleencentra zijn een signaal dat zijn werk gewaardeerd wordt. Hij is al twee jaar op rij met verschillende werken genomineerd voor 'Schilderij van het jaar'.

Kom langs en laat u verrassen door deze bijzondere schilderijen. De expositie is te zien tot 23 januari. Tijdens de openingstijden bent u van hart welkom in het aanloophuis. Het aanloophuis is dagelijks open van 13.00 tot  16.00 uur.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date