Expositie Mosab Anzo - schilderijen

26-08-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Van 2 september tot en met 12 oktober zijn schilderijen van de Syrische kunstenaar Mosab Anzo te bezichtigen in de Windwijzer. De expositie wordt op zaterdag 2 september geopend om 15.30 (vanaf 15.15 inloop) door Beaty Czetö, ambassadeur van de vrede 2017.

De werken zijn te zien op maandag tot en met donderdag van 9.00 - 14.00 uur en vrijdag van 9.00 - 12.00 uur. Toegang is vrij. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95 te Vlaardingen.

 

Mosab Anzo is geboren in Aleppo in Syrië. Hij studeerde kunst aan de Universiteit van Damascus en van Beirut. Schilderen doet hij met zowel olieverf als acryl. Ook verwerkt hij een grote variatie van andere materialen in zijn doeken. Het gaat hem daarbij om de expressieve waarde van verschillende kleuren en materialen. Gecamoufleerde formaties vormen de doordringende kern van zijn werk.

Anzo heeft zijn werk geëxposeerd onder andere in solo- en groepstentoonstellingen in Jordanië, Duitsland, Syrië, Libanon en Nederland. Momenteel woont en werkt hij in Rotterdam.

In oktober 2014 vluchtte Anzo vanuit het door oorlog geteisterde Syrië met achterlating van familie, vrienden en schilderijen. ,,In oktober 2014 was de oorlog heel dicht bij mijn eigen leven gekomen. Ik zag iedere dag doden op de straten van Damascus. Mijn zus en haar familie waren al naar Beiroet gegaan. Een andere broer en zijn familie vertrokken naar Turkije. Ook mijn jongere broer vluchtte naar Duitsland. Ik had geen keus. Ik vertrok van Damascus naar Beiroet en vervolgens naar Turkije. Later naar Griekenland via de zee, verder naar Praag en ten slotte naar Amsterdam. Het was een gevaarlijke reis. Ik heb in Damascus mijn vader en moeder achtergelaten, mijn vrienden en mijn atelier met meer dan 70 grote en kleinere schilderijen. Ik woon nu al bijna twee jaar in Rotterdam. Hier heb ik een groot gevoel van veiligheid, een goede basis om een zo normaal mogelijk leven weer op te bouwen. Ik teken en schilder bijna elke dag.''

De expositie is tot stand gekomen met de medewerking van Stichting Zona Franca en de steun van Vluchtelingenwerk Schiedam.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date