Expositie “Van Vlaardingen tot de Cariben” in Het Zonnehuis

20-10-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De Vlaardingse fotograaf Ton Delfos gaat inmiddels voor de vierde keer exposeren in Het Zonnehuis. Na exposities met onder andere foto’s van exotische locaties op onder meer IJsland zal deze expositie bestaan uit foto’s gemaakt in Nederland, voornamelijk Vlaardingen en omgeving, en een miniserie over Curaçao. Deze expositie zal op zaterdag 28 oktober door de fotograaf zelf geopend worden en te zien zijn tot 4 december.

Ton Delfos (Willemstad Curaçao, 1958) is een ervaren freelance fotograaf die al meerdere exposities, projecten en opdrachten op zijn naam heeft staan. Na diverse exposities is hij zich steeds meer gaan richten op fotografie in Vlaardingen, In 2013 heeft hij zijn project over Vlaardingen afgerond, “No Skies in Vlaardingen”, waarvan de presentatie in Kade40 was. Deze foto’s laten Vlaardingen op een andere manier zien. Inmiddels heeft Ton gewerkt aan een opvolger van ‘No Skies’ en dat zijn ‘Roundabouts’ geworden.

Roundabouts zijn foto’s waar alles op staat wat je ziet als je zelf 360 graden om je as draait (zoals op een rotonde = roundabout), maar wij kunnen dat complete beeld niet vasthouden. De basis voor deze foto’s is een 360 graden panorama, daarna zijn er een aantal bewerkingen op los gelaten met soms een vervreemdend resultaat als gevolg.

Als geboren Antilliaan heeft Ton meegedaan aan een expositie over de Cariben, gemaakt door Cariben kunstenaars. Een kleine serie van 3 foto’s met de sprekende namen “Flamboyant”, “Petrified” en “Prickly” was het resultaat onder de serienaam “Cariben”

Een mooie selectie van “No Skies in Vlaardingen”, een vijftal “Roundabouts” en de miniserie “Cariben” zal tijdens deze expositie getoond worden

Deze expositie is van 28 oktober t/m 4 december te zien in Het Zonnehuis  aan de Dillenburgsingel 5. De opening van de expositie is op 28 oktober om 11:00 uur, en Ton zal tijdens deze opening enige uitleg bij zijn werk geven en eventuele vragen graag beantwoorden.

Ton heeft al eerder geëxposeerd, onder andere in Kunst in de Kelder, De Groene Luiken, Woonwarenhuis Het Waaigat, het Zonnehuis, Vaartland, Galerie Hofsteeg in Dordrecht, Kunsthuis 18 in Naaldwijk en heeft deelgenomen aan de Open Ateliers, de decemberexpositie van Mareado, exposities tijdens het Zomerterras en KADE40.

Gerelateerd