Expositie De Duig: Met de deur in huis

25-10-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Van zaterdag 3 november tot en met zaterdag 24 november kunt u iedere zaterdag terecht in Galerie de Duig voor de expositie “Met de deur in huis”. Thijs Remijn exposeert dan de hele maand november met ruim 35 kerkdeuren in de Duig.

Thijs (80) begon pas op latere leeftijd met schilderen. Zo’n 12 jaar geleden begon Thijs na wat aanwijzingen van Aad Hofman (een zeer goede vriend van Remijn), met het naschilderen van onder andere boten en havengezichten. Dat ging hem zo goed af dat hij al snel geen hulp meer nodig had en dan zie je de fijnschilder ontstaan. In zijn schilderijen van kerkdeuren met exact weergegeven steentjes zie je die echte fijnschilder terug. Alles in zijn schilderijen is dan ook uitgewerkt tot in de kleinste details op een vierkante centimeter. En al is Thijs op latere leeftijd begonnen, je vind dit niet terug in zijn gedrevenheid en de perfectie van het weergeven van de werkelijkheid.

Deze expositie bevat alleen kerkdeuren, waarvan de meeste uit Zeeland: Thijs is een geboren Zeeuw. Uiteraard zijn er ook schilderijen van deuren te bezichtigen van Vlaardingse Kerken en van andere kerkdeuren verspreid over de regio.

De opening wordt verricht door Ds. Jan de Geus op zaterdag 3 november om 15.00 uur. Voorbezichtiging is mogelijk vanaf 12.00 uur. De entree is gratis en de koffie en thee of wat fris zijn van het huis!

Meer informatie op www.galerededuig.nlGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date