Eten op z’n Middeleeuws

27-05-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Linzensoep, op open vuur geroosterde kip met aardpeer en biet, en een omgekeerde perentaart. Dat was wat de gasten van MOM, Maaltijden op Maandag  , de afgelopen drie dagen voorgeschoteld kregen bij de kassen in ’t Hof. Een maaltijd gebaseerd op wat er in de Middeleeuwen aan voedsel voorhanden was, met op de achtergrond de gedachte aan de Slag bij Vlaardingen in 1018.

Het team van MOM was volledig in stijl met kleding uit de Middeleeuwen en veel bezoekers hadden er moeite voor gedaan om in kledingkeuze daarbij aan te sluiten. De gasten werden naast het heerlijke maal ook nog eens getrakteerd op muziek van maar liefst twee troubadours en de dorstigen konden zich laven aan de mede (honingdrank) met een ‘tikje’ alcohol van een heuse imker. Kortom, het evenement sloot geheel aan bij de herdenking van de Slag bij Vlaardingen, die dit jaar duizend jaar geleden plaatsvond.

MOM organiseert Maaltijden Op Maandag met als doel door middel van maaltijden mensen met elkaar te verbinden. MOM is een eet- initiatief van Stadslandbouw Van Ruytenburch en iedereen kan meedoen. Er worden bij de maaltijden zoveel mogelijk producten van de akker van de Stadslandbouw verwerkt tot gerechten die op maandagavonden gezamenlijk  gegeten worden.

Wie wil weten wanneer er weer maaltijden georganiseerd worden kan dat lezen op de Facebookpagina van MOM hier!

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date