Escaperoom Terra in de Windwijzer

26-10-2021 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Zes jongeren spelen op woensdag 3 november om 20.00 uur in De Windwijzer de voorstelling ‘Escaperoom Terra’, een bonte tragicomedie over klimaat, verantwoordelijkheid en de tijd.

Vijf vrienden komen terecht in een geheimzinnige escaperoom, die gerund wordt door de excentrieke Theo en zijn gebochelde assistent. Wat begint als een onschuldig uitje naar een escaperoom, verandert al snel in een bizarre race tegen de klok om te redden wat er nog te redden valt. Krijgen ze vat op wat er gebeurt? Komen ze er samen uit? Vinden ze de sleutel tot de essentie of verdrinken ze in de stijgende zeespiegel en een groeiende afvalberg?

De jongeren, van tussen de 18 en 25 jaar oud, komen uit Gouda en zijn daar betrokken bij het Weilandklooster, een leefgroep voor jongeren. Ze maakten er deze actuele en serieuze maar zeker niet zwaarmoedige theatervoorstelling. Ze verdiepten zich in vraagstukken rond het klimaat, gingen met elkaar in gesprek over de zin van het leven, de verantwoordelijkheid van de mens en wat er nodig is voor een leefbare aarde. Vanuit improvisaties dans, tekst, muziek, spel en clownerie maakten ze samen een sprankelende theatervoorstelling. Ieders inbreng en talent telt en is nodig om uit de escaperoom van de klimaatdilemma’s te ontsnappen. De regie van de voorstelling is in handen van Joyce Schoon.

U kunt zich aanmelden via aanmelden@dewindwijzer.nl. De entreeprijs is vijf euro. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date