Er klinkt Muziek bij de Buren

30-11-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op 10 december klinkt er muziek bij je buren. Vlaardingen doet namelijk mee aan het landelijke huiskamerfestival Muziek bij de Buren. In veertien steden in heel Nederland openen mensen gastvrij hun deuren om samen met hun buren (en iedereen uit de stad) te luisteren naar Vlaardingse muzikanten. Alle muzikanten spelen drie mini-concerten van 30 minuten. Overal is de toegang gratis. In 24 huiskamers in de Oostwijk, Ambacht en Centrum geven Vlaardingse artiesten in totaal 216 optredens; als solist of in groepsverband, jazz, country, rock, klassiek, vele muziekgenres passeren de revue.

Feestelijke opening
De dag wordt feestelijk geopend om 12.00 in KADE40, Westhavenkade 40 met muziek van LevelUp. Vervolgens kunnen bezoekers de rest van de middag op pad naar de huiskameroptredens. Deze zijn op loop- en/of fietsafstand, waardoor iedereen een eigen route kan samenstellen. Leuk om met vrienden af te spreken een bepaalde route te fietsen of - even leuk - om nieuwe mensen te leren kennen in je eigen buurt.


Huiskamerfestival

Het blijft natuurlijk bijzonder, dat je zomaar bij iemand die je niet kent naar binnen mag. En dan is er ook nog live muziek! Een fantastische combinatie. Zonder iemand te kort te willen doen, wijzen we jullie op bijzondere combinaties als De Vaart in de Kas van de Stadslandbouw en Brassband de Bazuin in de Remonstrantse Kerk. Maar er zijn veel bijzondere concerten te bezoeken van bekende en minder bekende acts. Voor het hele programma zie de programmakrant online of haal ‘m op bij onder andere KADE40, De Stadsgehoorzaal, The Irish Pub en verschillende kiosken. Deelnemende huiskamers zijn te herkennen aan raamborden. Reserveren is helaas niet mogelijk en vol betekent: wachten op de volgende ronde.


Eindfeest in de Kroepoekfabriek

Muziek bij de Buren wordt in iedere stad afgesloten met een eindfeest. In Vlaardingen is er vanaf 17.30 een afsluitende avond in de Kroepoekfabriek. Deze is voor iedereen toegankelijk. Op het eindfeest kan iedereen genieten van één van de huis-DJ’s en is hét moment voor alle deelnemers en bezoekers om de dag met elkaar door te nemen.


Gastvrijheid

Muziek bij de Buren is een jaarlijks terugkerend muziekfestival en een ontmoetingsfestival in één. De optredens vinden niet plaats zonder de gastvrijheid van vele Vlaardingers. Bij de ene huiskamer krijg je een kopje koffie met een plakje cake en bij de ander tref je misschien wel een heel buffet. Iedereen zal zeker een blijvende herinnering hebben aan een bijzonder optreden bij gastvrije stadsgenoten.


Programma
12.00 uur Officiële aftrap, KADE40, Westhavenkade 40 met LevelUp
13:00-17:30 uur Op pad naar buren en concerten door de hele stad.
17:30- 20.30 uur Eindfeest in De Kroepoekfabriek, Koningin Wilhelminahaven ZZ 2a

De toegang is overal gratis!

Kijk ook op de site www.vlaardingen.muziekbijdeburen.nl  of deze  Facebookpagina  voor nieuws en aankondigingen. Of haal de programmakrant bij onder andere KADE40, De Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek voor het volledige overzicht.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date