Categorieën

Service

Enthousiaste reacties op 'pestparfum'

Enthousiaste reacties op 'pestparfum'
Uit

Enthousiaste reacties op 'pestparfum'

  • Redactie
  • 10-10-2015
  • Uit
Enthousiaste reacties op 'pestparfum'

VLAARDINGEN - Ruim honderd jonge en oudere gasten waren gisteren aanwezig bij de opening van de nieuwe familietentoonstelling Vlaardingen en het geheim van het pestparfum in Museum Vlaardingen. Zij kregen alvast een voorproefje van de nieuwe familietentoonstelling die vanaf vandaag is te zien. De reacties zijn unaniem lovend en enthousiast!

Directeuren Mark van Hattem van Museum Vlaardingen en Ad Geerdink van het Westfries Museum lichtten de samenwerking toe en leidden het thema ‘geur’ en ‘beleving’ in. De bezoekers gingen daarna met de Odoroscoop in de hand de tentoonstelling bekijken om het geheim van Alchimistes te ontdekken.

Met deze Odoroscoop tablet in de hand, scan je de verschillende verlichte flessen in het laboratorium. Gaandeweg kom je steeds meer te weten over de geuren van Vlaardingen in de Gouden Eeuw. Totdat je voldoende energie hebt opgebouwd en de hoofdpersoon Alchimistes, nadat hij je onderweg nog flink dwars heeft gezeten, je eindelijk zijn geheim toont; het pestparfum. Wanneer je daar aan ruikt, ben je voor altijd beschermd.

De familietentoonstelling is goed voor een uur lang samen ontdekken en beleven. Dus ook wanneer u recent al in het museum bent geweest, is dit opnieuw een bezoek waard. De toonstelling is zeker niet kinderachtig en ook voor individuele bezoekers een interessante beleving. Hij is van 10 oktober 2015 tot en met zondag 10 januari 2016 te zien in Museum Vlaardingen. Op de website van het museum kun je een spel doen om de geheime code te verdienen die de Odoroscoop ontgrendelt.

Kom en laat je verrassen. Gun je neus ook eens een museum!

Educatief groepsbezoek aan Vlaardingen en het geheim van het pestparfum is mogelijk. Dit is gratis, net zoals geboekt educatief groepsbezoek aan de rest van het museum. Neem voor de mogelijkheden en de voorwaarden contact op met de medewerker Publieksbereik via [email protected]

Museum Vlaardingen

Westhavenkade 54, Vlaardingen

Meer over Museum Vlaardingen →