Elf molengidsen geslaagd!

18-10-2015 Uit Redactie

De elf gidsen met de molenaar, de derde van links

VLAARDINGEN – Molen Aeolus aan de Kortedijk, één van de iconen van Vlaardingen, heeft er elf gidsen bij. Stichting Exploitatie Molen Aeolus Vlaardingen heeft in samenwerking met het Erfgoedhuis Zuid-Holland en het molennetwerk Zuid Holland, elf molengidsen opgeleid en zaterdag 17 oktober ontvingen zij hun diploma.

Molen Aeolus in Vlaardingen is al 225 jaar het icoon van Vlaardingen. Om meer bekendheid te geven aan de molen is Stichting Exploitatie Molen Aeolus in april 2015 op zoek gegaan naar aspirant molengidsen.

Met succes heeft de Stichting, in samenwerking met het Erfgoedhuis Zuid-Holland en het Molennetwerk Zuid-Holland, elf enthousiaste molengidsen opgeleid die binnenkort bezoekers gaan rondleiden in de molen. Molengidsen ontvangen het publiek in de molen, geven rondleidingen en organiseren activiteiten op en rond de molen. Tijdens de cursus hebben de cursisten kennis verworven over de geschiedenis en functie van de molen, de werking van de molen, klantvriendelijkheid en vele andere zaken die van belang zijn voor een molengids. Ook hebben zij kennis genomen van de vele molen-vaktermen zoals; stelling, kruien, bezetketting, kapzolder en andere molenweetjes.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de kennis van de molengidsen? Zij vertellen u graag meer. Molen Aeolus is iedere laatste zaterdag van de maand geopend. De openingstijden zijn van 10.00 – 15.00 uur. Meer info op molenaeolus

 

 

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date