Eerste editie FLOAT. groot succes

25-02-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Afgelopen zaterdag vond de eerste editie van float. plaats in zwembad De Kulk. Het recreatiebad werd omgetoverd tot dampende nachtclub met een scala aan dj’s uit de Nederlandse top van de house. Een terugblik.

Na een dag lang opbouwen en maanden van planning moest alles deze zaterdag samenkomen. Kort na 19.00 uur arriveren de eerste bezoekers, onder andere uit Utrecht en zelfs Amsterdam. Na de beveiligingscheck en het omkleden, namen de eerste bezoekers een gin & tonic en gleed men van de glijbaan. Opvallend was de lichtshow. De lichten van het zwembad zelf zijn daarin meegenomen. Het zorgt voor een wonderlijk plaatje, met name als de rookmachines dikke pluimen de zaal in blazen die zich over het bad verspreiden als een soort mist.

De line-up bestond uit vijf acts. Medeorganisator Elroy Timmermans: ,,Doel was om de muziek zowel toegankelijk als interessant te houden. We hebben bewust gekozen voor vrolijke, energieke house en disco die past bij de zomerse sfeer in het bad. Geen duistere bunkertechno.'' Headliners waren Tom Trago en Boris Werner, twee gelauwerde dj’s die de wereld over gaan. Daarnaast deden het muzikaal spannende Betonkust en Palmbomen II een back to back (gezamenlijke dj-set, red.) en waren Rotterdammers Jeff Toujours en Nala Brown van de partij. ,,We kregen complimenten van Trago zelf over de line-up én het aanbod om met hem een volgende keer een all-nighter te doen. Voor ons als organisatie is dat een enorm compliment!'', aldus Timmermans.

In aanloop naar float. kreeg de organisatie geregeld (terechte) vragen over veiligheid en hygiëne. Met honderden mensen die een feestje vieren in het water, zo was de tendens, 'moest er wel wat fout gaan'. Die veiligheid lag in handen van de andere twee organisatoren: Philip Burlet en Rory Dickhoff. Het veiligheidsplan werd in nauwe samenwerking met de brandweer, politie, gemeente en de beveiliger opgesteld. Volgens de twee was die samenwerking heel erg fijn en zorgde dat voor een soepel verlopen feest. ,,Eindstand van de avond: drie bezoekjes aan de EHBO voor kleine zaken. Het ‘dieptepunt’ was een gestoten teen. We zijn dus enorm blij met het resultaat!'' aldus Dickhoff.

De sfeer in het bad was heel gemoedelijk. Timmermans: ,,Veel bezoekers vragen al wanneer die tweede editie komt. Eerlijk is eerlijk: we willen zelf niets liever. Float. lijkt in dit stadium een enorm succes. Maar: we gaan nu eerst alles op een rijtje zetten en evalueren. Zowel financieel, maar ook programma, horeca en beveiliging. Deze week gaan we natuurlijk ook rond de tafel met de overheidsinstanties, we zijn erg benieuwd hoe zij float. beleefd hebben.'' De organisatie ziet het in elk geval met vertrouwen tegemoet. Float. is vooruitstrevend, het vertrouwen dat de directie en bestuur van De Kulk hebben gegeven blijft daarom niet onvermeld door de heren.

Dickhoff: ,,En mocht er een tweede keer komen, dan willen we dan wel tot 03.00 uur open mogen zijn. Dat was nu helaas niet mogelijk door regelgeving, maar dat hoort natuurlijk wel bij een fatsoenlijk housefeest.'' Een terugblik in beeld vind je hieronder met de foto’s van Ron van Rutten Photography. Later deze week volgt er ook bewegend beeld op de Facebookpagina van float. Houd float. in de gaten via Instagram (www.instagram.com/float.here) en Facebook (www.facebook.com/float.here).

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date