Categorieën

Service

Eenmalige reünie Crowjane

Eenmalige reünie Crowjane
Uit

Eenmalige reünie Crowjane

  • Redactie
  • 30-04-2015
  • Uit
Eenmalige reünie Crowjane

VLAARDINGEN - Op zaterdag 2 mei bundelen de drie leden van het Vlaardings-Schiedamse powertrio Crowjane opnieuw de krachten voor een unieke reünie. Met haar typerende intense mix van rauwe southern rock en hoekige postpunk keert de band, vooralsnog eenmalig, terug op het podium. 

Voor wie al wat langer in de regionale muziekscene meeloopt, doet de naam Crowjane wellicht een belletje rinkelen. Tussen 2006 en 2009 speelde dit rocktrio op zo'n beetje elk muziekpodium in de regio, deed diverse radio-optredens en leverde twee goed ontvangen EP's af (Small Tragedies in 2006, Humano in 2008). Waarna de muzikale koek op leek. 

Maar niets is wat het lijkt, want een paar maanden geleden kroop het bloed weer waar het niet gaan kan. De mannen, om precies te zijn zanger/gitarist Corvin Keurhorst (je zou hem kunnen herkennen als frontman van C.C. Grand, waar hij de afgelopen jaren vooral actief mee is geweest), drummer Sean Jeronimus en bassist Rene den Toom, moesten en zouden weer spelen. En met de typerende intense mix van rauwe southern rock en hoekige postpunk keert Crowjane zodoende (vooralsnog eenmalig) terug op het podium. Mis het dus niet; zaterdag 2 mei moet je in De KF zijn. 

In het voorprogramma speelt Flat Iron, een rauw, female fronted, rocktrio met twist, afkomstig uit Rotterdam en Den Haag, dat afgelopen februari zijn eerste demo uitbracht en sindsdien flink meters aan het maken is. Met scheurende gitaren, rauwe vocals en een retestrakke ritmesectie worden stonerrock en hardrock tot één stijl gecombineerd. Afzonderlijk hebben de bandleden al veel ervaring opgedaan op podia als de Melkweg en Tivoli. Ook met Flat Iron zetten deze twee mannen en één dame een onvergetelijke rockshow neer. 

Zaterdag 2 mei, aanvang 21.00 uur, kaarten in de voorverkoop twee euro, aan de deur vier euro. Tickets koop je hier!

Poppodium De Kroepoekfabriek

Koningin Wilhelminahaven ZZ 2a, Vlaardingen

Meer over Poppodium De Kroepoekfabriek →