Een te groot museum en afhaalchinezen in Talk of the Town

09-10-2017 Uit Redactie

Fotografie: Ton Delfos

VLAARDINGEN - De lokale talkshow Talk of the Town kan terugkijken op een succesvolle editie. Afgelopen vrijdag was de Harmonie van de Stadsgehoorzaal weer goed gevuld met belangstellende Vlaardingers.

De grootste aandacht was er voor het gesprek met de directie en het bestuur van Museum Vlaardingen. Het museum kampt met grote financiële problemen en vraagt de lokale politiek om meer geld. Het voornaamste probleem volgens Jeanne Hoogenboom (directeur a.i.) en Annelieke Zonne (secretaris) is de grootte van het enkele jaren geleden verbouwde pand. De exploitatiekosten zijn het museum te gortig, en niet in balans met het aantal bezoekers dat het museum nu trekt.

Zoals elke editie van Talk of the Town nam ook deze keer een lokale politicus plaats op de kruk. Ditmaal werd PvdA-fractievoorzitter Stefanie Solleveld stevig ondervraagd. Conclusie van het gesprek? Stefanie lijkt niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua persoonlijkheid verdacht veel op Pippi Langkous…
Ook ditmaal werd een test uitgevoerd. Na ijs, ijzerkoekjes, kapsalons en pizza’s werd de afhaalchinezen in Vlaardingen-centrum getetst. De jury, bestaande uit Mari de Ligt, Cees Maree en Jos van Rij, genoot zichtbaar van driemaal Babi Pangang met witte rijst. Uiteindelijk besloten zij om Foo Sing aan de Peperstraat uit te roepen tot beste afhaalchinees van Vlaardingen-centrum.

Als het aan Matthijs de Deckere, Jesse Treurniet en de rest van het Stadslab Vlaardingen ligt, zwemt heel Vlaardingen vanaf 2020 op warme dagen in een ecologisch zwembad achter de Moerman-boerderij. Door waterplanten blijft het water schoon genoeg, chloor is overbodig en blauwalg wordt bestreden doordat het water in beweging blijft. En niet onbelangrijk: zo’n ‘Boerenbad’ is op de lange termijn goedkoper dan een traditioneel buitenzwembad met blauwe tegeltjes.

Naast bovengenoemde onderwerpen was er aandacht voor het project Muziek bij de buren: zondagmiddag 10 december moeten huiskamers door de hele stad veranderen in kleine concertzaaltjes. Verder was Robbert Roskam te gast om te praten over de winterexpositie in Kade40, speelden Hugo van Vliet en Ed van Beem een guilty-pleasure-quiz ten gelegenheid van de aankomende editie van de KF Allstars en sloot presentator Tjerk van der Ende zelf de avond af met een mooi dankwoord aan vertrekkend ghostwriter Michel Reinders. De avond werd muzikaal omlijst door het duo Twice, dat met hun smaakvolle indie-pop zorgde voor een goede sfeer in de zaal.

De volgende editie van Talk of the Town vindt plaats op vrijdag 19 januari in de StadsgehoorzaalGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date