Een intergalactische overlevingscursus in de Stadsgehoorzaal

14-09-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Na een zomer lang gespeeld te hebben op theaterfestival De Parade strijkt Theatergroep SPACE op woensdag 20 september neer in Vlaardingen met de interactieve en razend actuele theatervoorstelling SOS EARTH – 99% weerbaar Vlaardingen. Een muzikale theaterdocumentaire, waarin op verrassende wijze de heersende angst rondom populisme, identiteit en migratie onder de loep wordt genomen.

Stel: de aarde dreigt onleefbaar te worden en de mensheid wordt verdeeld over Mars en de Aarde. Hoe kun je je het beste voorbereiden op het vertrek vanaf je moederplaneet? Hoe neem je afscheid? Wat neem je mee? Kun je je elders weer thuis voelen? Hoe vermijden we dat we op Mars dezelfde fouten maken als op aarde?

SOS EARTH – 99% weerbaar Vlaardingen is een muzikale en theatrale documentaire, waarin met een ‘what if scenario’ op verrassende wijze de heersende angst rondom populisme, identiteit en migratie onder de loep wordt genomen. In een reeks praktische oefeningen voor weerbaarheid, gegeven door ervaringsdeskundigen die weten hoe het is huis en haard te verlaten, krijgt de toeschouwer een ‘reality check’. In de leegte van Mars worden we teruggeworpen op wat ons bindt, want zonder elkaar redden we het niet. We staan aan het begin, weerloos, maar ook vol mogelijkheden. Want op Mars kan de mensheid opnieuw leren nadenken.

SOS EARTH – 99% weerbaar is een samenwerking tussen SPACE en de hiphop-, jazz- en soul-band De Nachtdienst. Theatermaker Petra Ardai (SPACE), muzikant Claudio Ritfeld (De Nachtdienst) en de Syrische percussionist Modar Salama maken de playlist voor een enkele reis naar Mars.

Woensdag 20 september 2017 - Aanvang 15:00 uur (deuren open 14:00 uur) en 20:30 uur (deuren open 19:30 uur), kosten: € 16
Kaarten kunnen worden besteld via www.stadsgehoorzaal.nl  en daar is uiteraard ook het volledige en actuele programma van de Stadsgehoorzaal te vinden.

Gerelateerd