Driemaal is scheepsrecht

02-11-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN – De Assam II onderneemt zaterdag 5 november een derde poging om de Giessenbrug te passeren en terug te keren naar haar thuishaven Vlaardingen.

,,De eerste poging wilden wij op 15 oktober doen, toen kregen we te horen dat een ander deel van de brug in storing lag’’, aldus voorzitter Edgar Aaldijk. ,,De tweede poging zou een week later zijn. Ook deze poging mislukte doordat weer een ander deel van de brug in storing lag. Heel erg vervelend allemaal’’. Voorzitter Edgar Aaldijk is echter hoopvol. ,,We blijven optimistisch. Na 203 dagen noodgedwongen in Delft te hebben gelegen, wordt het hoog tijd om naar Vlaardingen terug te keren’’.

,,Wij zullen allemaal heel erg opgelucht zijn als we zaterdagmorgen de Giessenbrug passeren. Als de Assam weer op haar plek ligt kunnen de kadetten weer normaal op de fiets naar het schip komen elke zaterdag’’. Het korps heeft door haar noodgedwongen verblijf in Delft een flinke duit uit de kas moeten doen. Het heen en weer pendelen, het draaien van de generator, omvaren van de sleepboot, het niet kunnen deelnemen aan evenementen zijn een aantal posten die het korps noodgedwongen zelf heeft moeten betalen. ,,Wij hebben bij Rijkswaterstaat een claim ingediend maar die werd afgewezen door ‘overmacht’. Al met al heeft het enkele duizenden euro’s gekost”, aldus een teleurgestelde voorzitter.

,,Gelukkig hebben de zeekadetten zich enorm flexibel opgesteld en zijn al die tijd opgewekt gebleven. Ook een pluim voor de leiding. Zij hebben zich extra moeten inzetten om elke zaterdag weer een volwaardig programma aan te bieden aan de kadetten’’.

De Assam II wordt rond 16.00 uur weer in de haven van Vlaardingen verwacht en zal dan afmeren aan haar vertrouwde ligplaats aan de Westhavenplaats. Een vertrouwd beeld keert dan terug in de haven.

De Assam II is een binnenschip uit 1934 dat in het verleden werd gebruikt in de beroepsvaart. Het wordt nu door het Zeekadetkorps Vlaardingen gebruikt als varend clubhuis. Kinderen vanaf 9 jaar kunnen zich aanmelden als zeekadet. De Assam II is elke zaterdag open van 11.00 tot 17.30 uur. Belangstellenden kunnen altijd een kijkje aan boord komen nemen.

Voor meer informatie: zeekadet.nl  

 Gerelateerd