Doof Kind in Filmtheater Het Zeepaard

26-03-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In Filmtheater Het Zeepaard wordt deze week de film "Doof Kind" vertoond van regisseur Alex de Ronde met onder meer Tobias en Joachim de Ronde en Christina Bihl.


Het verhaal

Doof Kind is een persoonlijk en fijngevoelig portret van de aanstekelijke Tobias die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt. Door het gebruik van familiefilmpjes zien we hoe hij opgroeit. Tobias en zijn iets oudere, horende broer, blikken samen terug op hun jeugd. Communicatie met de horende wereld is vaak moeizaam en Tobias vindt zijn verblijf op Gallaudet University in Washington D.C. – de enige dovenuniversiteit ter wereld –  dan ook paradijselijk. De dovenwereld kent een rijke cultuur en Tobias weet zijn wereld en die van de horenden slim met elkaar te verbinden. Als docent Nederlandse Gebarentaal leert hij horende studenten zijn taal en cultuur kennen. Doofkind is het regiedebuut van Alex de Ronde die de doofheid van zijn zoon onvoorwaardelijk accepteert en moeilijke vragen niet uit de weg gaat. Doof Kind won de IDFA Publieksprijs 2017.

 
Doof Kind wordt vertoond op donderdag 29 maart om 20.30 uur en op zondag 1 april om 16.15 uur. Reserveren via www.hetzeepaard.nl 

De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.

 

 

 

 

 

 

Gerelateerd