Dompel je onder in middeleeuws Vlaardingen

10-06-2022 Uit Redactie

fotografie Nico te Laak

VLAARDINGEN - Op zaterdag 18 en zondag 19 juni (Nationale archeologiedagen) kun je je helemaal onderdompelen in het Vlaardingen van de Middeleeuwen tijdens ‘Handel en Wandel’. Vlaardingen ligt direct aan een rivier die al eeuwen een belangrijke handels- en verkeersader is. Niet gek dus dat handel en nijverheid altijd van groot belang zijn geweest. 

Middeleeuwse jaarmarkt

Op zaterdag 18 juni strijkt de middeleeuwse jaarmarkt neer op het Veerplein in Vlaardingen. Je vindt er typisch middeleeuwse handelaren die hun waren aan de man proberen te brengen vanuit middeleeuwse kramen. Daarnaast wordt het publiek getrakteerd op re-enactorsgroepen die diverse voorstellingen geven op het marktplein. Ook zal middeleeuwse muziek niet ontbreken. Zaterdag 18 juni van 11.00 tot 16.00 uur.

Handelsnederzetting Masamuda

Op het Educatief Archeologisch Erf – Masamuda komen op zondag 19 juni de Middeleeuwen in volle glorie tot leven. De beide middeleeuwse huizen Rotta en Spijkenisse worden authentiek ingericht en op de brink tussen de huizen in is het een komen en gaan van handelaren en ambachtslieden. Het publiek kan er kennis maken met typisch middeleeuwse producten en ambachten uit deze streek maar ook producten uit verre oorden die via de handelsroutes worden aangeleverd. De bezoeker wandelt langs diverse kramen waar spelenderwijs producten vervaardigd en verkregen kunnen worden. Zondag 19 juni van 11.00 tot 17.00 uur

Archeoshop

In de archeoshop in de Fransenstraat 14 kun je zaterdag 18 juni tussen 11.00 en 16.00 uur zelf archeologische opgravingen doen. Superspannend want de archeobakken bevatten echte archeologische vondsten uit de Vlaardingse bodem. Misschien vind jij wel een voorwerp van honderden jaren oud! Je leert hoe een archeoloog opgravingen doet, determineert (wat is het opgegraven voorwerp en hoe oud is het) en hoe je een vondst kan exposeren. Naast de archeoworkshop kan men veel te weten komen over hoe men in de Middeleeuwen leefde, wat de mensen aten en welke kleding ze droegen. De archeoshop is bijzonder geschikt voor kinderen van zeven tot tien jaar.


 Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date