Docu over Vlaardingse olifantenonderzoekster in de Kroepoekfabriek

26-09-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Zondag 6 oktober is de Vlaardingse Antoinette van de Water even terug in haar geboortestad. De tegenwoordig in Zuid-Arika wonende Antoinette vertelt die dag in de Kroepoekfabriek over haar werk als onderzoeker en beschermer van olifanten in Azië en Afrika. Ook wordt de film 'Forest Hope' over haar werk vertoond.

Forest Hope (Jochem van Rijs, 2018) volgt de Vlaardingse olifantenonderzoeker Antoinette van de Water die zich al jaren inzet om conflicten tussen mens en olifant in Afrika en Azië te verminderen. Omdat het leefgebied van wilde olifanten steeds kleiner wordt, vormen dit soort conflicten een ernstig probleem. Zoals in Thailand, waar Antoinette samen met de lokale bevolking verschillende innovatieve projecten heeft opgezet om ervoor te zorgen dat mensen en olifanten in harmonie bij elkaar in de buurt kunnen leven.

Inmiddels woont Antoinette in de Zuid-Afrikaanse bush, waar ze onderzoek doet naar vernieuwende strategieën voor de bescherming van olifanten. Antoinette won drie natuurbeschermingsprijzen, is co-auteur van het boek Thaise olifanten van de Straat, en haar werk was te zien in Helden van de Wildernis. Met deze film zullen we haar volgen op haar verbazingwekkende en moedige zoektocht.

Na afloop van de vertoning is er tijd voor vragen uit het publiek, gevolgd door een gezellige netwerkborrel, waar iedereen welkom is. Met muziek en een expositie van foto’s van de bijzondere dieren waarvoor Antoinette zich inzet.

Zondag 6 oktober, aanvang 16.00 uur, toegang € 8,- in de voorverkoop, € 11,- aan de deur. Kaarten bestellen kan HIER!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date