Dit weekend: Open Ateliers

01-10-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Ruim 30 beeldende kunstenaars presenteren vandaag en morgen hun werken en hun werkwijzen tijdens de Open Ateliers. Bezoekers kunnen maar liefst 17 adressen afschuimen om te ontdekken hoeveel variatie er is in de Vlaardingse kunstwereld.

Gisteren verzamelden de deelnemende kunstenaars en een grote schare belangstellenden zich in KADE40, waar wethouder Cees Oosterom om 17.00 uur editie 2016 van Open Ateliers officieel inluidde.

De editie van 2016 is in nog geen maand opgezet. Nadat Stichting Mareado, de organisator van de eerdere edities, te kennen had gegeven dat zij pas op de plaats zou maken, stak een aantal kunstenaars de koppen bij elkaar. Vervolgens heeft Stichting Anders Kijken de organisatie en de communicatie op zich genomen. ,,In ongeveer anderhalve week tijd hebben we bijna 35 kunstenaars bij elkaar gevonden om mee te doen’’, zegt woordvoerder en stadsdichter Look J. Boden. ,,Zeker vanwege de tijdspanne dacht ik dat we op veel minder deelnemers zouden zitten, maar dit overtreft de stoutste dromen’’.  Lang niet alle disciplines zijn vertegenwoordigd, maar de variatie is toch behoorlijk groot: van fotografie tot schilderkunst, van assemblage tot installatie, van textiele kunst tot tekenwerk en nog enkele disciplines daartussenin.

De Open Ateliers worden voor een groot deel gedragen door de kunstenaars zelf. Daarnaast is er ondersteuning van de Gemeente Vlaardingen en draagt ook KADE40 een deel bij.

Vanaf nu is tot en met 14 oktober tijdens de reguliere openingstijden een overzichtstentoonstelling van alle deelnemers te bekijken in KADE40. De kunstenaars zelf zijn dit weekend te bezoeken op een groot aantal plekken in de stad van 11.00 tot 17.00 uur.

Een actuele lijst van deelnemers staat op kunstencultuur.net en via een handige meeneemflyer voor onderweg. Deze is verkrijgbaar bij Kade40, de Bibliotheek, het Stadhuis, de Cultuurwerkplaats, het Museum Vlaardingen en boekhandel Plantage Pontier aan het Veerplein.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date