Diederik Jekel schept orde in de chaos!

05-11-2021 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Wetenschapsjournalist Diederik Jekel legt al jaren met veel passie bètawetenschappen en ingewikkelde onderwerpen op een eenvoudige manier uit op radio, televisie en internet. En nu is er Orde in de chaos: een theatervoorstelling, college en therapiesessie in één. Gegarandeerd kom je met meer rust in je hoofd en een glimlach op je gezicht het theater uit. We verwachten allemaal dat de wetenschap ons komt redden in de huidige coronacrisis, maar wat kan de wetenschap eigenlijk wel, en wat kan het niet? Ontdek het op vrijdag 12 november om 20.15 uur in de Stadsgehoorzaal.

Drie ingrediënten staan aan de basis van dit bijzondere project. Je hebt theatervoorstellingen, je hebt colleges en steeds meer mensen in onze samenleving hebben behoefte aan therapie en rust in hun leven. Je bent geneigd te denken: wat een ijzersterke analyse en wat jammer dat deze concepten niet samen kunnen. Niets is minder waar! Orde in de Chaos is het eerste therapeutische theatercollege. Van kattenfilmpjes tot het begin van de oerknal. Er is dans en er is confetti. Zoals Diederik zelf zegt:

,,Ik ben wetenschapsjournalist. Mijn doel is om wetenschap begrijpelijk te maken en om te laten zien dat wetenschap interessant en noodzakelijk is. Niet iets is om bang voor te zijn en zeker niet iets is dat niets met ons leven te maken heeft. Wetenschap is namelijk overal om ons heen, diep verweven met alle facetten van ons bestaan en daarmee dichterbij dan ooit. Tegelijkertijd is het tevens onbegrijpelijker dan ooit vanwege alle ingewikkelde en piepkleine praktisch onzichtbare technologieën. Om in de toekomst nog mee te spelen op het wereldtoneel moeten we onze kenniseconomie verbeteren. Om ervoor te zorgen dat de vondsten uit de wetenschap een goede plaats in de maatschappij krijgen moeten we met z’n allen begrip hebben van de nieuwe technologische ontwikkelingen. Bovenal vind ik het gewoon leuk om 24 uur per dag over wetenschap te praten en het aan mensen uit te leggen. Dat is wat mij bezighoudt.''

Diederik Jekel – Orde in de Chaos 
Vrijdag 12 november – 20:15 uur
Toegangsprijs: € 22,50 (incl. consumptie)
Kaarten bestellenGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date