Deze week in Filmtheater Het Zeepaard

12-03-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN – In filmtheater Het Zeepaard draait deze week de film “M” van regisseur Sara Forestier, met Sara Forestier, Redouanne Harjane, Jean-Pierre Léaud en anderen.

 

Het verhaal

Sara Forestier (“Suzanne en La Tête Haute”) won in 2005 een César voor meest veelbelovende actrice en maakt nu haar regiedebuut met M waarin zij ook een van de hoofdrollen speelt. Mo en Lila zijn elkaars tegenpolen. Mo is een waaghals en houdt van illegale autoraces. Lila is onzeker en stottert, ze schrijft liever dan dat ze praat. Als Mo haar ziet is het liefde op het eerste gezicht. Hij geeft Lila het vertrouwen dat ze nodig heeft. Maar om de relatie te behouden moet hij stoppen met de straatraces en een probleem oplossen dat hij goed voor Lila verborgen houdt. M is een klein, en overtuigend liefdesverhaal over de kracht van woorden. Nouvelle vague-legende Jean-Pierre Léaud speelt een kleine maar sterke rol als Lila's vader.

M won de prijs voor Beste Regisseur en Beste Acteur op het Venetië filmfestival 2017

De film wordt vertoond op donderdag 15 maart om 20.30 uur en op zondag 18 maart om 16.15 uur. Reserveren via www.hetzeepaard.nl . De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling.

Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.

Gerelateerd