Deze week in Filmtheater Het Zeepaard

13-11-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN – In Filmtheater Het Zeepaard draait deze week de film “The Beguiled” van regisseuse Sofia Coppola met Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst en Elle Fanning.

Het verhaal

Met The Beguiled, gebaseerd op het boek A Painted Devil van Thomas Cullinan, maakte Sofia Coppola (Lost in Translation, Marie Antoinette) een remake van de gelijknamige film uit 1971 met Clint Eastwood. In de originele versie zagen we de gebeurtenissen vanuit de man maar bij Coppola zien we het verhaal, dat zich afspeelt tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog in 1864, vanuit de vrouwen. In een meisjesinternaat in het zuiden leven zeven vrouwen afgeschermd van de buitenwereld tot de dag waarop ze in het bos een gewonde soldaat aantreffen die zij besluiten te verzorgen. Door de seksueel geladen spanning die hij veroorzaakt en de dreigende rivaliteit tussen de vrouwen loopt dit anders af dan voorzien. The Beguiled won de prijs voor Beste Regie op het afgelopen filmfestival van Cannes.

“The Beguiled” draait op donderdag 16 november om 20.30 uur en op zondag 19 november om 16.15 uur. Reserveren via www.hetzeepaard.nl  

De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling.

Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.

Gerelateerd