Deze week in Filmtheater Het Zeepaard

06-11-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN – In Filmtheater Het Zeepaard draait deze week de film “Die Göttliche Ordnung” van regisseur Petra Biondina Volpe, met onder meer Marie Leuenberger, Max Simonischek en Marta Zoffoli.


Het verhaal

Vanaf 1991, toen het kanton Appenzell Innerrhoden als laatste instemde met vrouwelijk kiesrecht, mochten vrouwen in heel Zwitserland pas stemmen! In Die Göttliche Ordnung gaan we terug naar 1971, toen het landelijke referendum hierover werd gehouden. Ook hiermee liep Zwitserland ver achter. Nora is een jonge huisvrouw die samen met haar man en hun twee zonen in een rustig dorpje woont. Op het Zwitserse platteland hebben ze weinig meegekregen van de wereldwijde sociale onrust in 1968. Het leven van Nora en de verhoudingen in hun dorp zijn dan ook onveranderd gebleven. Totdat de feministische beweging ook haar eindelijk bereikt. Nora begint op te komen voor het vrouwelijk stemrecht en weet daarbij ook de vrouwen uit het dorp te activeren.

“Die Göttliche Ordnung” draait op donderdag 9 november om 20.30 uur en op zondag 12 november om 16.15 uur. Reserveren via www.hetzeepaard.nl  De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.