Delta hotel wekt voor ruim 14 huishoudens aan stroom op

03-10-2018 Uit Advertorial

VLAARDINGEN - Deze week zijn 184 zonnepanelen in gebruik genomen op het dak van het Delta Hotel. Het hotel heeft het altijd belangrijk gevonden om milieubewust te handelen en doet dan ook meer dan de wet- en regelgeving voorschrijft. Na alle eerdere stappen, waren zonnepanelen de logische volgende stap.

Zelf stroom opwekken biedt voor langere tijd zekerheid. De gekozen Duitse zonnepanelen gaan namelijk 30 jaar mee, vragen weinig onderhoud, zijn bestand tegen de elementen en zijn ook nog eens veilig en stil. De opgewekte stroom zal volledig door het hotel zelf worden benut. De financiële
en technische haalbaarheid, eveneens als het project management zijn door Praeter Duurzaam bedrijfsadvies verricht, de installatie is door Solar Engineers ontwerpen en door EnergieAnders geplaatst. Het AC traject is door Slagboom Vlaardingen Electrotechniek gerealiseerd.

Het Delta Hotel was in 2010 één van de eerste hotels in de regio die Green Key gecertificeerd werd. In dat zelfde jaar won het hotel de Klimaatprijs van de gemeente Vlaardingen en werd genomineerd voor een 'Groen Lintje'. De Green Key is hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en
recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg op het bedrijf.

Het Delta Hotel heeft een oplaadpunt voor elektrische auto’s, de douches en kranen in de badkamers zijn voorzien van waterbespaarders, het is grotendeels voorzien van ledverlichting, de elektra hoofdspanning is via een transformator verlaagd, er vindt gedetailleerde afvalscheiding plaats, er wordt gebruik gemaakt van eco schoonmaakproducten, er zijn lichtsensoren in de hotelgangen en timers voor airco, er wordt inkoop gedaan bij zoveel mogelijk MVO gecertificeerde bedrijven, de gerechten worden volgens de viswijzer aanbevolen en er wordt Fairtrade koffie en thee geserveerd. Daarnaast wordt er continu gezocht naar mogelijke verbeteringen die de voetafdruk van het hotel verder kunnen verlagen.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date