Delta Hotel in Miniworld Rotterdam gerenoveerd

28-04-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN/ROTTERDAM - Nu Miniworld Rotterdam vanwege de Coronacrisis gesloten is voor publiek, is het gestart met het thuisbezorgen van verhalen uit de miniatuurwereld. De tweede aflevering van die serie gaat over het jubilerende Delta Hotel in Vlaardingen.


Delta Hotel viert 65 jaar in het groot en 10 jaar in het klein
De maquette van het Delta Hotel viert in miniatuur zijn tiende verjaardag. Al sinds 2009 is deze terug te vinden in Miniworld Rotterdam. In 2019 zijn ze gestart met een grote renovatie van deze maquette, net als het Delta Hotel in het groot een aantal jaar hiervoor een ingrijpende renovatie onderging. Het nieuwe hotelkamergebouw werd volledig herbouwd en de rest van de maquette kreeg een grote opknapbeurt. Het hotel kreeg zelfs een nieuwe locatie in de miniatuurwereld.

Ook voor het Delta Hotel zelf is 2020 een bijzonder jaar, want het viert dit jaar haar 65e verjaardag. Het Delta Hotel werd geopend in 1955 en is al sinds die tijd uniek. Het is het enige hotel in Nederland dat gebouwd is IN de Nieuwe Maas. Het originele gebouw uit 1955 is ontworpen door Joost Boks, een bekende Rotterdamse wederopbouw-architect. Het hotel is gebouwd met behulp van het Marshallplan en was in die zin een onderdeel van de wederopbouw van Groot Rotterdam. En is nog maar een tipje van de sluier van het volledige verhaal.

Bekijk deze tweede aflevering 'Delta Hotel' hierboven!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date