De ziel onder de arm, over aandachtig leven en wankelmoed

15-01-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op zondag 20 januari om 15.00 uur houdt Désanne van Brederode in De Windwijzer in de programmareeks ‘Zin op Zondag’ een lezing met als titel ‘De ziel onder de arm, over aandachtig leven en wankelmoed’. ,,Zekerheden en onwrikbare meningen brengen ons vaak minder dan vragen en twijfel. In deze tijd wordt verwacht dat je een eenduidige mening hebt of weet wat er gedaan moet worden. Misschien pleit ik daarom wel voor de moed om te twijfelen. Om open te staan.''

Met deze zin nodigen we Désanne van Brederode uit ons te vertellen over wankelmoed. De moed om te twijfelen, het even niet te weten. Even met onze ziel onder de arm lopen, kan juist een groot goed zijn. Want, waar brengen zekerheden en onwrikbare meningen ons eigenlijk? Wankelmoed, een open, ontvankelijke manier van in het leven staan. Is wankelmoedig leven te leren? Speelt geloven daarbij een rol?

Zin op Zondag wil mensen, die verlangend op zoek zijn naar zinvol en betekenisvol leven, een ontmoetingsplek bieden waar zij zich bezinnend (opnieuw) kunnen oriënteren op wat voor hen het leven zin en betekenis geeft. Daarbij kunnen ook de randen van geloven (verder) worden verkend. Zinzoekers hebben gidsen nodig. Verschillende sprekers worden als gids uitgenodigd. Zij spreken op een open wijze en vanuit eigen levenservaring. De verhalen van hen kunnen dienen als wegwijzers of vensters. Zin op Zondag is van 15.00 – 16.00 uur met na afloop de gelegenheid elkaar te ontmoeten onder een goed glas wijn of sap. De bijeenkomsten zijn gratis, wel wordt aan het eind een vrijwillige bijdrage gevraagd.

De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date