De VakantieBieb: hét gratis zomercadeautje van de Bibliotheek

30-05-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op 1 juni gaat de VakantieBieb open voor jeugd en jongeren. Lekker lang zomers lezen op de smartphone of tablet! In deze gratis app staan meer dan 50 e-books voor jong en oud. De VakantieBieb is het zomercadeautje van de Bibliotheek, voor zowel leden als niet-leden. De VakantieBieb biedt voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. Voor volwassenen gaat de VakantieBieb op 1 juli open. 
 

Leesniveau op peil in de zomer

De VakantieBieb bevat jeugdboeken in alle leeftijdscategorieën, zodat elk kind makkelijk een passend boek vindt. Met de app willen de bibliotheken kinderen stimuleren om door te lezen tijdens de schoolvakantie. Zo genieten ze niet alleen van leuke e-books, maar houden ze ook hun leesvaardigheid (AVI-niveau) op peil.

Op www.vakantiebieb.nl staat meer informatie over de VakantieBieb (waaronder de titellijst). De app is beschikbaar in de App Store en in Google Play. De e-books zijn gratis te lezen tot en met 31 augustus, ook zonder lidmaatschap van de Bibliotheek. 
 

Vakantiebieb voor volwassenen

Voor volwassenen is VakantieBieb geopend vanaf 1 juli. In het kader van VakantieLuisteren staan in dezelfde periode verschillende VakantieBieb-titels ook als luisterboek in de LuisterBieb-app.

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date