De Taj Mahal van Vlaardingen

11-07-2016 Uit Redactie

Het schitterende interieur van Wijnbar Centraal

VLAARDINGEN – Het laatst overgebleven horeca-etablissement aan de haven wat leeg stond gaat binnenkort weer  open. Voormalig Café Centraal, ingeklemd tussen Matinee en De Panda aan de Westhavenkade, zal tot “Wijnbar Centraal” omgedoopt worden.

Er is lang en hard gewerkt en wie beeldend kunstenaar Robert Daalmeijer gevolgd heeft op Facebook heeft al gezien dat het interieur wel heel bijzonder wordt. Daalmeijer schilderde er al eerder onder meer oude reclameprenten op de deuren van de toiletten. Met collega Sabine Delhez heeft hij de afgelopen dagen nu ook van de vloer een fantastisch geheel gemaakt ! Robert en Sabine hebben dag en nacht doorgewerkt zodat vanaf vandaag de top laklaag aangebracht kon worden.

Robert: ,,Tja ik had min of meer een voorbeeld...dit moest hét worden!! Maar hoe? Mallen laten zagen en uitsnijden in pass-Partout karton en spaanplaat. (Super bedankt nogmaals Rick Erkens) Daarna Sabine Delhez gevraagd:wil je me helpen? Alleen zou me dit niet lukken in twee dagen, en ja ze kwam. Top wijf!’’

,,Zaterdagochtend 9 juli om acht uur ‘s ochtends. Daar gingen we, eerst een schietgebedje. Elf  uur lang uittekenen opmeten passen en puzzelen. Toen de kleur, daarna de verf in de vakken, ‘Ravensburg’ voor gevorderden. Zo blij met Sabine. Toen bleek dat de verf niet dekte, rood en groen, beide drie lagen. Blauw en zwart in twee lagen. Na een korte nachtrust van zaterdag op zondag om drie uur ‘s nachts stoppen en opruimen, vier uur slapen om op de zondag om negen uur ’s ochtends weer te beginnen,... Waren we om half één ‘s nachts klaar op zondag!! Beide gebroken maar: WE DID IT!!’’

Wijnbar Centraal zal op woensdag 3 augustus haar deuren openen voor iedereen. Robert Daalmeijer noemde bij de opening van de nieuwe tentoonstelling in De Duig afgelopen zaterdag Wijnbar Centraal al de Taj Mahal van Vlaardingen.

Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date