De Slag bij Vlaardingen verbeeld

02-05-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Van 12 mei tot en met 29 juli is in de Terrazohal van Museum Vlaardingen de tentoonstelling Is getekend. De Slag bij Vlaardingen verbeeld te zien. Deze expositie toont kunstwerken waarbij graaf Dirk III of de Slag bij Vlaardingen het onderwerp zijn. Naast een klein aantal historische werken is er hedendaags werk te zien van Rudi Atman, John Lourens, Leslie Gabrielse en John Rabou.

Slechts een klein aantal kunstenaars heeft zich in het verleden en heden gewaagd aan het in beeld brengen van de Slag bij Vlaardingen in 1018. De manier van verbeelden loopt nogal uiteen. Naast een heroïsch schilderij uit circa 1860 is er een aquarel uit 2004 waarbij de gruwelijkheden van de slag juist de boventoon voeren. Een ander schilderij legt weer de nadruk op symboliek en (ver)plaatst de slag naar de hedendaagse tijd.

Kleurwedstrijd


De tentoonstelling wordt begeleid door een kleurwedstrijd voor kinderen. In het museum zijn vanaf 13 mei gratis kleurplaten af te halen, gemaakt door kunstenaar John Rabou. Uit de ingeleverde en ingekleurde kleurplaten kiest het museum na afloop van de tentoonstelling een winnaar. Boekpresentatie Tijdens de opening van de tentoonstelling op 12 mei a.s. zal bovendien het eerste exemplaar van het boek De Slag bij Vlaardingen, 1018 (Uitgeverij Omniboek) worden overhandigd aan burgemeester Annemiek Jetten. Het boek werd samengesteld door Kees Nieuwenhuijsen en is vanaf 13 mei verkrijgbaar in de museumwinkel.

Museum Vlaardingen, Westhavenkade 54, 3131 AG Vlaardingen. Informatie over het museum: www.museumvlaardingen.nl. Informatie over de Slag bij Vlaardingen en alle activiteiten: www.vlaardingen1018.nlGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date