Categorieën

Service

De Notenkraker live bij JT Vlaardingen

De Notenkraker live bij JT Vlaardingen
Uit

De Notenkraker live bij JT Vlaardingen

  • Advertorial
  • 08-12-2015
  • Uit

VLAARDINGEN - Op woensdag 16 december om 20.15 uur zendt JT Bioscoop Vlaardingen de familiefavoriet ‘The Nutcracker’live uit vanuit het Royal Opera House Londen. Deze voorstelling zal een spektakel worden dat u niet wilt missen. 

Tickets à €22,50 zijn te koop aan de kassa, op www.jt.nl/opera-ballet of via de JT app. Het abonnement: vijf voorstellingen  voor €90,- is enkel verkrijgbaar aan de kassa. 

Peter Wrightsbetoverende productie vertelt het verhaal van Clara, gedanst door Royal Ballets eerste soliste Francesca Hayward, wier Kerstmis overhoop wordt gehaald door een bezoekje van Drosselmeyer, een mysterieuze tovenaar en maker van magisch speelgoed, die de vloek wil verbreken die zijn neefje in een Notenkrakerpop heeft veranderd. 

Met Tchaikovsky’smeeslepende muziek, een kerstboom die door magische krachten groeit, een veldslag tussen speelgoedsoldaatjes en een Muizenleger geleid door de Muizenkoning, en de beroemde dansscène van de Suikerboonfee, in een uitvoering van LaurenCuthbertson, zal het een geweldig optreden zijn. De presentatie wordt verzorgd door Darcey Bussell. 

Met de exquise ontwerpen en wereldberoemde melodieën boeit The Nutcrackeral 30 jaar lang een breed publiek, sinds de première in 1984. De productie toont alle energie van het gezelschap in haar volle glorie, samen met de veelbelovende jonge dansers van The Royal Ballet School. De verbluffende kostuums, in totaal zo’n 600 stuks, waarvan sommige nog dateren van de wereldpremière, flonkeren weer als vanouds en worden vastgelegd door 6 camera’s in het auditorium. 

Peter Wright zegt: ‘Ik ben heel erg blij dat The Nutcracker nog steeds zo geliefd is, en al meer dan 30 jaar. De meeste lof gaat vanzelfsprekend uit naar componist Pyotr Tchaikovskyvoor zijn prachtige muziek en naar wijlen Julia Trevelyan Omanvoor haar ontwerpen. Maar de dansers en medewerkers van The Royal Ballet scheppen de ware magie.’ 

De volgende voorstelling van het Royal Opera House is het ballet: 2 pigeons. Deze wordt live uitgezonden op donderdag 26 januari om 20.15 uur bij JT Bioscopen.                

Vue Vlaardingen

Veerplein 134e, Vlaardingen

Meer over Vue Vlaardingen →