De klanken van Karsu in de Stadsgehoorzaal

05-04-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - 'Het meisje achter de piano', zo stond Karsu bekend toen ze vanaf haar veertiende optrad in het restaurant van haar vader in de Amsterdamse Pijp. Vanaf dat moment ging het hard. Op haar 16e krijgt ze een beurs en wordt haar diepe, krachtige en volwassen stem ontdekt. ,,Sluit je ogen en je krijgt de indruk dat je luistert naar een ‘big, old jazz mama’ uit New Orleans'', aldus een jurylid. Ondertussen heeft ze al drie keer in het befaamde Carnegie Hall in New York en twee keer op het North Sea Jazz Festival gestaan.

In haar nieuwste voorstelling neemt Karsu je mee op reis door de wereld van jazz en blues. Zij volgt de geschiedenis van haar grote voorbeeld: Ahmed Ertegün, oprichter van het Amerikaanse platenlabel Atlantic Records. Ahmed was één van de eerste Turkse bewoners van Amerika en grondlegger van de ‘black music’. Samen met een ijzersterke band speelt zij de liedjes uit de begintijd van dit label. Via de Turkse roots tot de bruisende jazz die we vandaag de dag nog steeds kennen.

Het belooft een swingende avond te worden in de kleine zaal (Harmonie) van de Stadsgehoorzaal Vlaardingen. Ben jij er ook bij? Bestel snel je kaarten via www.stadsgehoorzaal.nl waar ook het volledige en actuele theaterprogramma te vinden is.

Zaterdag 7 april 2018 – aanvang 20.30 uur (deuren open 19.30 uur), toegang €19,50 incl. consumptie.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date