De dag dat God 10 jaar werd

11-03-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op zondag 17 maart speelt theoloog-theatermaker Kees van der Zwaard in De Windwijzer zijn nieuwe voorstelling, ‘De dag dat God 10 jaar werd’. Hij doet dit in het kader van de maandelijkse zondagmiddagbijeenkomst ’Zin op Zondag’.

Kees van der Zwaard komt uit een protestants-christelijk nest en bezocht de School met den Bijbel. Anne de Vries was zijn profeet. Als jochie van 10 las hij diens Groot Vertelboek voor de Bijbelse Geschiedenis en Reis door de nacht. De Kees van 10 voelde zich dapper en schuldig met David, was geduldig met Job, vreemdeling met Ruth, verdrietig en blij met Maria Magdalena, verliefd met Jan, op Trijntje, net als Jan in de ban van de opgemaakte Sylvia, die rookte, begerig en bang met Achan. En altijd dat verterende vuur van verlangen. Veertig jaar later is het tijd om die verhalen opnieuw te vertellen. Voor wat ze nu waard zijn. Hij doet dat in de voorstelling ‘De dag dat God 10 jaar werd’.

Kees is 10 jaar en komt uit een protestants nest.
Hij zit op de School met den Bijbel
Zijn hoofd zit vol verhalen.
En met bezorgdheid over de wereld.
De wereld, die hij natuurlijk wil redden.
Kees droomt van een wereld die klopt.
En over zichzelf als held.
Tot zijn vader zegt: dromen zijn niet rendabel.
Zoveel verhalen in dat kleine koppie.
Hoe overleeft het kind tussen droom en realiteit?

We kennen Kees van der Zwaard (Stichting de 7evende hemel) als theoloog-theatermaker die de oude verhalen opnieuw tot leven brengt. Voor deze voorstelling schreef hij zelf de tekst, de composities zijn van Hans Hasebos en de regie is van Cilia Hogerzeil. 

Zin op zondag is van 15.00 - 16.00 uur met na afloop de gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een goed glas wijn of sap. De bijeenkomsten zijn gratis, wel wordt aan het eind een vrijwillige bijdrage gevraagd. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date