De Bonte Zebra: gastvrij en toegankelijk

31-05-2017 Uit Advertorial

VLAARDINGEN - Op 30 november afgelopen jaar opende lunchroom De Bonte Zebra haar deuren. Deze week draaien uitbaatster Judith Meder en haar team dus alweer een half jaar en dat is genoeg reden voor een bezoekje om eens te kijken hoe het er nu voor staat in de Fransenstraat.

,,Voor sommigen is dit nog een onbekend hoekje, alhoewel er hier meer en diverse horecazaken zitten", aldus Judith. ,,We hebben inmiddels een terras waar je lekker in het zonnetje kunt zitten en daarbij komt dat de fietsenrekken pal voor de zaak gelukkig door de gemeente zijn verwijderd. Dat geeft sowieso een wat gezelliger aanblik".

De Bonte Zebra is een lunchroom waar gedacht wordt in kansen en mogelijkheden. Zo bestaat een deel van het team uit medewerkers met een beperking die vanuit Stroomopwaarts instromen en waarbij Judith ondersteunt wordt door een jobcoach. ,,Naast de medewerkers van Stroomopwaarts hebben we hier trouwens ook nog een tweetal stagiaires, waarvan één van de Ericaschool", vertelt Judith. ,,We hebben nu een vast team dat aan elkaar gewend is en dat werkt wel zo prettig. Ik denk daarbij vooral aan wat mijn medewerkers wel kunnen of waar ze zich nog verder in kunnen ontwikkelen. Dat is belangrijker dan wat iemand mogelijk niet kan. Wat kansen en mogelijkheden betreft gaan we ook voor 'lokaal'; geen vrachtwagens van groothandels die wekelijks voor komen rijden, maar gewoon mijn uiterste best doen om kleinschalig en lokaal in te kopen. Het vlees komt van twee slagers vlakbij, Van Heijst aan de Waalstraat en de nieuwe Poolse slager op de Hoogstraat. De bakker is overigens ook dichtbij maar de taarten en andere baksels maken we zelf dagelijks vers hier. Dus meermalen per dag stroomt de geur van een heerlijke appeltaart of andere lekkernijen voor bij een kopje koffie of thee je hier tegemoet. Die koffie is overigens biologisch én Fair Trade en wordt door de vaste klanten zeer gewaardeerd".

Gastvrijheid, gezonde en verantwoorde producten en toegankelijkheid staan bij Judith Meder voorop. Waar in sommige horecazaken het soms nogal lastig is om als rolstoeler naar binnen te komen is dat bij De Bonte Zebra geen probleem. De toiletdeuren zijn daarbij ook nog eens extra breed. ,,Toegankelijkheid, daar hebben we geen concessies in gedaan, en ook niet waar het een kindvriendelijke omgeving betreft", vervolgt Judith. ,,We hebben hier een kinderhoekje met allerlei spulletjes en speelgoed en wil je hier een verjaardagsfeestje organiseren dan is dat ook geen probleem. Wel is het handig om de tijd ervan te overleggen, want met de piektijd van de lunch is dat wel lastiger".

Onlangs heeft Judith de lunchkaart aangepast, waarbij er meer gerechten te bestellen zijn. ,,Soms proberen we nieuwe dingen uit en kijken hoe dat onze gasten bevalt. We hebben er onder meer een overheerlijk broodje Carpaccio aan toegevoegd en dat valt erg in de smaak. En voor een high-tea kun je hier ook uitstekend terecht. De komende tijd zullen we goed nadenken over wat er nog meer bij kan, zolang het maar vers is en onze lokale leveranciers het kunnen leveren".

Merken de klanten er nog iets van dat De Bonte Zebra een feestje maakt van het 'halfjarig' bestaan ? ,,We hebben vorige week al een actie ingezet", vertelt Judith tenslotte. ,,Het tweede kopje koffie of thee is gratis, en dat trekken we deze week door. Kom daar dan lekker van genieten op het terras, want er komen nog mooie dagen aan".

Combineer passie voor eerlijke producten, liefde voor de zorg en het niet denken in beperkingen maar in mogelijkheden en je krijgt als uitkomst De Bonte Zebra. Meer informatie kun je hier!  vinden.

Bellen voor een afspraak voor een high-tea of verjaardagsfeestje kun je naar 06-19158315.

 

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date