De Bibliotheek zoekt taalvrijwilligers

13-08-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op dinsdag 15 september is er van 13.30 tot 14.30 uur een informatieve bijeenkomst in de Bibliotheek Vlaardingen Centrum aan de Waalstraat 100. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die zich willen inzetten als taalvrijwilliger. Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig. 

Coördinator Jacqueline Blijleven vertelt over de verschillende vrijwilligersfuncties en de mogelijkheden die er zijn. Geïnteresseerden kunnen zich tijdens de bijeenkomst meteen opgeven waarna een afspraak voor een persoonlijke kennismaking volgt. 

Waarom zoekt de Bibliotheek taalvrijwilligers?
In de Bibliotheek kunnen alle Vlaardingers tijdens vaste spreekuren terecht met een vraag over taal, rekenen of digitale vaardigheden. Naast spreekuren biedt de Bibliotheek in samenwerking met professionele taaldocenten en vrijwilligers ook een aantal activiteiten. Zoals het Taalcafé, Schrijfcafé, Leesclubs, Klik & Tik cursussen over computer en het internet. Maar ook bijvoorbeeld sollicitatie trainingen. Daarnaast werkt de Bibliotheek met vrijwilligers die als Taalmaatje individuele begeleiding geven. 

Basistraining voor taalvrijwilligers
Op donderdag 1 oktober start een basistraining voor taalvrijwilligers. Deze is ontwikkeld door Stichting Lezen & Schrijven en gaat over de doelgroep, de verschillende lesmethodes en handige materialen. Na de training wordt gratis aanboden en bestaat uit vier dagdelen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date