Cursisten tonen hun werk in De Duig

04-07-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Van 8 tot en met 30 juli tonen cursisten hun werk in Galerie De Duig. Deze expositie wordt op zaterdag 8 juli om 16.00 uur geopend door Piet Houtenbos, leerling van Galerie De Duig en wethouder erfgoed Midden-Delfland.

Zoals ieder jaar wordt ook dit jaar het cursusseizoen van Galerie De Duig afgesloten met de jaarlijkse cursistententoonstelling. In 1984 werd ooit de eerste cursistententoonstelling gehouden; een expositie waarin het werk van de cursisten centraal staat. Dit jaar is het alweer de 33e keer dat deze jaarlijks terugkerende expositie plaats vindt. Net als voorgaande jaren wordt een selectie getoond van werk gemaakt door leerlingen. Met trots toont docent Robert Daalmeijer het werk van zijn cursisten.

De Duig staat bekend om het lesgeven in de fijnschilderkunst, een techniek die bijna nergens meer wordt onderwezen. Hierdoor komen cursisten al jaren van heinde en ver naar Galerie De Duig om lessen te volgen.

Het werk van de cursisten kenmerkt zich in het realisme. Veel cursisten exposeren inmiddels zelf in verschillende galeries en expositieruimtes verspreid door het land en vaak met succes. Het werk mag zeker gezien worden, zo ook weer tijdens deze expositie. Er zal werk worden getoond van zowel beginnende als gevorderde leerlingen, in de navolgende technieken: aquarel, olieverf, grafiet en kleurpotlood.

Iedereen die deze expositie wil komen bezichtigen is van harte welkom. Galerie De Duig bevindt zich aan de Landstraat 29.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date