Culture Candy voor Vlaardingse brugklassers

05-04-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Achttien Vlaardingse culturele instellingen zetten maandag 9 april hun deuren wagenwijd open voor de ontvangst van 56 groepen brugklassers en leerlingen van de Internationale VOS. De leerlingen zijn afkomstig van alle Vlaardingse scholen voor voortgezet onderwijs. Maar liefst 1.150 scholieren doorkruisen die dag de stad, op weg naar een van de dertig aangeboden workshops of naar de theatervoorstelling. Kunst, muziek, literatuur, theater, film, erfgoed en zelfs circuskunst, met Culture Candy kan het alle kanten op.

De dag start om 09.00 uur. Niet alle brugklassers kunnen tegelijkertijd de voor iedereen gereserveerde theatervoorstelling bezoeken. Daarom begint de ene helft van de leerlingen de dag in de Stadsgehoorzaal. Arnout Hoekstra, wethouder van onder meer kunst en cultuur, opent hier om 09.00 uur het evenement. Na het optreden van de komedianten Arie Koomen, Martijn Oosterhuis en Jeffrey Spalburg gaan de groepen op de fiets of lopend op weg naar hun eerste activiteit. De andere helft is dan al begonnen met de eerste workshop. Voor deze groep éindigt het programma in de Stadsgehoorzaal. Ook hierbij is Arnout Hoekstra aanwezig, maar dan om de dag af te sluiten.

Culture Candy 2018 barst bijna uit zijn voegen! De organisatie heeft voor het overweldigend aantal aangemelde brugklassers een flink aantal workshops erbij moeten regelen. Het toch al uitgebreide en gevarieerde aanbod is hierdoor nóg spannender geworden. Met pijl en boog schieten op het Archeologisch Erf bijvoorbeeld, je hoofd breken in de Denkschool, lekker losgaan op de djembé of 8 bar sessions opnemen in een echte studio. Iedere leerling neemt deel aan vijf afwisselende workshops met aan het begin óf aan het eind van de dag een theatervoorstelling. De activiteiten zullen voor zover mogelijk in het teken staan van de Slag bij Vlaardingen in 1018.

Aan deze negende editie van Culture Candy doen circa 1.150 brugklassers mee. Ze zijn afkomstig van het Geuzencollege Westwijk en het Geuzencollege Holy, de Groen van Prinsterer scholengemeenschap, de St. Jozefmavo, Mavo VOS, College VOS en Lyceum VOS. Bijzonder is dat dit jaar alle klassen van de Internationale VOS aan het evenement deelnemen.

Gerelateerd