Creatieve werkdag ‘Familieportretten’

10-01-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De Windwijzer organiseert op zaterdag 26 januari van 10.00 tot 16.00 uur een leuke, ontspannende en misschien ook wel spannende werkdag rond het thema familie. Ieder mens heeft familie en is daardoor gevormd en heeft daar een heleboel leuke of minder leuke ervaringen mee. Ervaringen als vader of moeder, zoon of dochter, kleinkind, opa, oma, neef, nicht. Op deze creatieve werkdag gaan we met dat gegeven creatief aan de slag en vormen we met elkaar ‘families’ , waarin ieder zijn eigen plek inneemt. Deelnemers van jong (vanaf een jaar of zes) tot oud kunnen meedoen.

Die familieleden gaan zich kleden met kleding uit de weggeefwinkel van de Windwijzer. Die families kunnen klein zijn (b.v. een kerngezin zijn van vader, moeder en kinderen), maar ook een samengesteld gezin, een gezin met twee vaders of twee moeders of een gezin met drie generaties (dus ook met opa en/of oma en achterkleinkinderen of met de ‘kouwe kant’ erbij). Iedereen kan fantaseren over en spelen met de plek die hij of zij in het gezin wil innemen of een uitgebreide familie.

Tekstschrijfster Marleen Bos gaat met de gezinnen het gefantaseerde verhaal van gezin en familie opschrijven. Beeldend kunstenaar Mirjam Boomert, helpt iedereen met het uitzoeken en het ‘voelen’ van de kleding. Welke kleding past er bij jouw plaats en rol in het gezin? Hoe past verschillend materiaal (hard, zacht, kleurig of niet, patronen) bij jouw persoon en stemming en bij het statement dat je door je kleding wilt maken? Ook zal zij, desgewenst met make up en schmink de karakters nog wat versterken. Tenslotte zal fotograaf Rob van Herwaarden de ‘gezinnen’ helpen bij het maken van een mooie opstelling en van die opstelling een foto maken. Het eindresultaat van de dag wordt dus een aantal familieportretten, die geprojecteerd gaan worden en een bijpassend familieverhaal. Tussen de middag is er een lekkere gezamenlijke lunch. Kosten voor de dag zijn € 10,- (inclusief lunch). Aanmelden kan via: info@dewindwijzer.nl of telefonisch (010 – 434 78 87). De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date