Coronaconcert en -theater: Leonie Meijer en Claudia de Breij

23-04-2020 Uit Redactie

Leonie Meijer; foto: fb


VLAARDINGEN - Wat er te doen is publiceerden we zo’n beetje dagelijks voordat de maatregelen in de coronacrisis ingevoerd werden. Nu zitten we al meer dan een maand na die eerste maatregelen (die later nog eens aangescherpt zijn) en met u hopen we samen dit snel achter ons te kunnen laten. Maar het is nog even niet naar de Stadsgehoorzaal of een van die vele andere plaatsen van cultuur in de stad. Maar wat dan?

Waar we zelf vrijwel dagelijks van genieten zijn de Coronaconcerten. Professionals en amateurs zenden uit via Facebook of de streams op de eigen websites. Muziekgroepen en solo artiesten met vaak intieme en heel mooie mini concerten. Je kunt het overzicht van de concerten per dag vooraf bekijken op www.coronaconcerten.nl. Vanavond kun je genieten van Leonie Meijer, vanaf half acht. Een directe link naar het concert vind je www.privepodium.live.

Iedere donderdag om twaalf uur presenteert De Stadsgehoorzaal Vlaardingen in samenwerking met Omroep Vlaardingen een theaterregistratie uit de oude doos waarvan de artiest destijds, hoé leuk en toepasselijk, op exact diezelfde datum in Vlaardingen te zien was. In deze roerige weken, waar op stap gaan en leuke uitjes ondernemen er helaas even niet in zit, komen de theatervoorstellingen gewoon naar je toe! Of je nu liefhebber bent van cabaret, muziek, jeugdtheater, toneel of kleinkunst; de komende weken komt het allemaal voorbij!

Donderdag 23 april: Claudia de Breij met Hete Vrede (cabaret)

Wie begrijpt de tijd waarin hij leeft? Niemand toch? Achteraf ja, over vijftig jaar, als Geert Mak op zondagavond heeft uitgelegd hoe het allemaal zat, dan weten we wie goed was en wie er fout zat tijdens de Hete Vrede. Want zo heeft Claudia de Breij – die zelf trouwens in het verzet zat tijdens de Koude Oorlog – deze tijd genoemd en dus ook haar voorstelling uit 2010. In een periode waarin ‘gelijk hebben’ het grootste goed lijkt te zijn, twijfelt De Breij aan alles en daar maakt ze fantastische grappen over. Haar band neemt ze mee, evenals haar grote bek en misschien zelfs wel een jurkje.

Het programma wordt iedere week bekend gemaakt via de website en social media van de Stadsgehoorzaal en Omroep Vlaardingen. Omroep Vlaardingen is te ontvangen via etherfrequentie 107.8 FM, de mobiele app en live in de studio mee te bekijken via deze link. ​Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date