Corona haalt streep door Haring & Bierfeest 2020

25-05-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Er gaat definitief een streep door het Haring & Bierfeest 2020. Aanvankelijk werd nog gedacht aan een verplaatsing van juni naar september maar inmiddels is wel duidelijk dat er ook dan geen sprake kan zijn van het grootschalige feest. Evenementen zijn voorlopig tot 1 september verboden maar ook daarna zullen er nog altijd gezondheidsrisico’s spelen en maatregelen gelden voor zowel publiek en deelnemers als de organisatie van het Haring- en Bierfeest.

,,Voor er een vergunning wordt verleend voor een evenement als het Haring & Bierfeest ben je acht tot twaalf weken verder'', laat de organiserende stichting Halen & brengen weten. ,,De gemeente heeft ons laten weten op zijn vroegst op 1 augustus weer vergunningaanvragen in behandeling worden genomen.'' Tel even mee en het is duidelijk dat de gedroomde herkansing in september er niet komt.

,,Binnen de grenzen van de intelligente lockdown verwachten we niet aan de 1,5meter cultuur te kunnen voldoen'', stelt Halen & Brengen. ,,Het Haring- en Bierfeest is immers een feest van ontmoeting, proeven, doen, horen, zien, beleven en slenteren.'' De stichting richt zich nu alvast op de editie van 2021. ,,Hopelijk kunnen we dan weer in alle vrijheid de keuzes maken die zo typerend zijn voor dit evenement.''Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date