College zegt Zomerterras 'extra middelen' toe

21-01-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Wethouder Cees Oosterom (CDA) heeft het Zomerterras onomwonden 'extra middelen' toegezegd. Hij deed dat vanmiddag op twitter in een reactie op een tweet van Guus Fröberg, predikant in de Bethelkerk. 'Geen paniek Zomerterras blijft. Wanneer extra middelen nodig geen probleem', schrijft hij. Omdat het college van burgemeester en wethouders geacht wordt met één mond te spreken, mogen de organisatoren van het Vlaardingse festival er van uitgaan dat de gevraagde extra middelen ook echt ter beschikking worden gesteld.

De organisatie Het Zomerterras trok begin deze maand aan de bel. Er is jaarlijks zeker 17.000 euro extra nodig om het festival draaiend te houden. Dat heeft met name te maken met de beveiliging die een steeds groter deel van het totale budget opslokt. Zozeer zelfs dat de programmering steeds schraler wordt.

De PvdA kwam al met een reactie en een idee over waar dat extra geld kan worden gevonden en ook ONS.Vlaardingen gaf al aan dat het verdwijnen van het festival absoluut geen optie is. Nu ook het college via Cees Oosterom al steun toezegt, hoeven we ons over het voortbestaan van het Zomerterras weinig zorgen te maken.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date