Chinees drama in filmtheater Het Zeepaard

16-05-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN – In filmtheater Het Zeepaard wordt deze week de film “Mountains May Depart” van de Chinese regisseur Jia Zhangke vertoond. Al sinds zijn speelfilmdebuut Xiao Wu (Pick Pocket) uit 1997, toont regisseur Jia Zhangke zich een meester in het kritisch maar liefdevol ontleden van de Chinese maatschappij.


Het verhaal

Mountains May Depart omspant drie decennia (verleden, heden en toekomst). Het begint in 1999, in Fenyang, China, waar het mooiste maar ook het meest verlegen meisje van het dorp trouwt met de rijke, extraverte Zhang. Samen krijgen zij een zoon, die zij Dollar noemen. Vijftien jaar later scheiden de twee en emigreren vader Zhang en zoon Dollar naar Australië. Nog eens elf jaar later spreekt Dollar nog nauwelijks Chinees en herinnert hij zich van zijn moeder alleen nog haar naam. In Mountains May Depart onderzoekt Zhangke de hartverscheurende effecten die de economische vooruitgang heeft op familie, tradities en liefde en bewijst hij opnieuw dat hij niet alleen over China heel wat te vertellen heeft, maar ook over de mensheid in het algemeen.

Mountains May Depart wordt vertoond op donderdag 19 mei om 20.30 uur en op zondag 22 mei om 16.15 uur. Reserveren kan via hetzeepaard.nl . De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling.

Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van de Vue Bioscoop aan het Veerplein.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date