BRUUT! & Anton Goudsmit: Surfen in de Kroepoekfabriek

12-12-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op 14 december zullen BRUUT! & Anton Goudsmit de energieke sound van hun nieuwe album ‘Go Surfing’ ten gehore brengen in de Kroepoekfabriek. Met deze plaat (verschenen op 22 november) brengt het vijftal een ode aan de surfrock uit de jaren zestig.

Anton Goudsmit (New Cool Collective) geldt al jaren als een iconische gitarist, die zich thuis voelt in jazz, maar zijn hand zeker niet omdraait voor andere stijlen. Hierin vinden de vier heren van BRUUT! en Anton elkaar; jazz is hun fundament, maar het uitgangspunt is altijd om een dikke, dansbare groove neer te zetten. De muziek van BRUUT! kan klinken als de soundtrack van een soft-erotische Franse film of als een stampende groove-machine.

Voor het album ‘Go Surfing’ doken de vijf heren in hun grootouders’ platenkasten om oude surf hits uit de jaren zestig af te stoffen en die vervolgens, zo mogelijk, nog viezer en rauwer op plaat te zetten, waarmee ze laten horen dat surfmuziek hipper en sexyer is dan ooit. Naast hits van Dick Dale, The Beach Boys en Dolly Parton, hebben zij zich ook gewaagd aan minder voor de hand liggende composities. Zo is op het nummer ‘Tuyo (Narcos theme)‘ de titelsong van de hitserie Narcos onder handen genomen en getransformeerd tot een echt surf anthem. 

Eerder waren BRUUT! & Anton Goudsmit te gast bij De Wereld Draait Door waar ze een ode brachten aan Marco van Basten, bekijk de beelden hier! 

De zaal is open vanaf 20.30 uur en het concert begint om 21.00 uur
Kaarten: VVK €16 / Deur €18Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date