Broeierig zussendrama (en Oscarinzending) in Het Zeepaard

24-02-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Deze week wordt in Filmtheater Het Zeepaard de film "The Invisible Life of Eurídice Gusmão" vertoond, van regisseur Karim Aïnouz, met onder meer Carol Duarte, Júlia Stockler e.a.

Het verhaal 


The Invisible Life of Eurídice Gusmão is een warmbloedig, hartstochtelijk drama over twee onafscheidelijke zussen en hun zoektocht naar geluk. Rio de Janeiro, 1950. Eurídice en Guida groeien op met de strikte regels van hun conservatieve vader. Allebei koesteren ze grootse dromen: de getalenteerde Eurídice fantaseert over een carrière als pianiste, de avontuurlijke Guida hoopt de ware liefde te vinden. Door een onverwachte gebeurtenis worden de zussen gescheiden en verliezen elkaar uit het oog. Ze bouwen hun eigen leven op, maar terwijl de jaren verstrijken en beiden hun dromen najagen, geven ze nooit de hoop op elkaar terug te vinden. Regisseur Karim Aïnouz maakte van de gelijknamige roman van Martha Batalha een visueel overrompelde film die werd geselecteerd als de Braziliaanse Oscarinzending.

 

★★★★ de Volkskrant

Elegant maar ook broeierig, zinnelijk en soms verrassend rauw.

★★★★ NRC

Weergaloos indringende fotografie. 

★★★★ Trouw

Film met de glans van een groots opgezette, felgekleurde soapopera.

★★★★ De Telegraaf

Loepzuiver uitgespeeld, traag opbouwend naar een vloedgolf van emoties. 

de Filmkrant

Vangt in al die kleuren en details de binnenwereld van zijn twee vrouwelijke hoofdpersonen.

 
The Invisible Life of Eurídice Gusmão wordt vertoond op donderdag 27 februari om 20.30 uur en zondag 1 maart om 16.15 uur. Reserveren via: www.hetzeepaard.nl De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling.

Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.

 

 

 

 

 Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date