Categorieën

Service

Bouw nieuwe uitkijktoren Broekpolder vordert

Bouw nieuwe uitkijktoren Broekpolder vordert
Uit

Bouw nieuwe uitkijktoren Broekpolder vordert

  • Redactie
  • 25-05-2019
  • Uit
Bouw nieuwe uitkijktoren Broekpolder vordert
VLAARDINGEN – Sinds begin deze week is er gestart met de opbouw van de nieuwe uitkijktoren in de Broekpolder. Dankzij de steun van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., het Weeshuisfonds, de Gemeente Vlaardingen, de Stichting Broekpoldervrienden en de Federatie Broekpolder, is het mogelijk geworden de nieuwe toren van staal te maken. De oude houten toren werd te vaak getroffen door vandalisme en moest uit oogpunt van veiligheid buiten gebruik worden gesteld. Constructiebedrijf Voscon maakt nu de nieuwe toren van staal en treedt bovendien als sponsor op.

Volgens de werklui ter plaatse moet de toren 100 tot 200 jaar meegaan. De toren zou 'hufterproef' zijn. ,,Ik heb hen verteld, dat  de praktijk dat moet gaan uitwijzen en dat 'de jeugd' (van Vlaardingen) niet moet worden onderschat!’’, aldus één van de Vlaardingse bezoekers van ‘de bouw’. ,,Overigens hoorde ik in vertrouwen, dat het werk mogelijk enige vertraging oploopt, omdat de trap vanaf de begane grond te kort is. Of de grond te laag. Daarnaast lag er veel zwerfvuil rond de toren, mogelijk afkomstig van hangjeugd. Het zou een goed plan zijn als de gemeente voldoende afvalbakken rond de toren plaatst, zodat in ieder geval 'een goed voorbeeld' wordt gegeven.’’

De Uitkijktoren is een voorziening die niet alleen voor het Klauterwoud van belang is, maar voor de hele Broekpolder. De toren is voor de jeugd een attractie om te beklimmen, maar biedt ook een mooi uitzicht op het gebied: van natuurgebied De Ruigte tot Archeologisch Educatief Erf. Een gebied dat zich blijft ontwikkelen tot een natuur en recreatiegebied van formaat.