Categorieën

Service

Boomstamkano naar Museum Vlaardingen

Boomstamkano naar Museum Vlaardingen
Uit

Boomstamkano naar Museum Vlaardingen

  • Redactie
  • 30-03-2015
  • Uit
Boomstamkano naar Museum Vlaardingen

VLAARDINGEN - Op dinsdag 31 maart komt het grootste voorwerp van de nieuwe exposities naar Museum Vlaardingen. Dit is de start van de tentoonstellingsinrichting en het terugbrengen van de collectie naar het museum. Het eerste voorwerp dat aankomt is de boomstamkano van maar liefst 10,6 meter lang. Deltaport Donatiefonds helpt het museum met de sponsoring van het transport van deze in 2005 opgegraven boomstamkano.

De boomstamkano is in 2005 door de gemeentelijke archeologen gevonden op de locatie Vergulde Hand-West. Hij is gemaakt uit een grote eik en stamt uit circa 683 voor Christus. Dit is de tijd dat de eerste boeren zich in het veengebied vestigden. Hij wordt, samen met de klepduiker en een boomstamkist die gebruikt is als grafkist, als eerste geplaatst in de tentoonstellingsinrichting. Een interessant detail is het grote brandspoor aan de binnenkant van de kano; aan boord werd vuur mee genomen.

Museum Vlaardingen opent haar deuren weer voor het publiek op zaterdag 20 juni. Vanaf 1 mei zijn de museumwinkel en het VVV agentschap geopend aan de Westhavenkade 53-54.

Museum Vlaardingen

Westhavenkade 54, Vlaardingen

Meer over Museum Vlaardingen →