BoekStart viert tienjarig bestaan

09-10-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Eind 2018 bestaat BoekStart voor baby’s tien jaar; dit feestelijke feit wordt het hele jaar door gevierd met onder andere de Gouden Wikkelactie.

De Gouden Wikkelactie
De Bibliotheek Vlaardingen doet ook mee aan de landelijke Gouden Wikkelactie. Wie in de actieperiode (die tot eind november 2018 loopt), zijn of haar baby lid maakt van de bibliotheek én in het BoekStartkoffertje een gouden wikkel vindt, ontvangt een leuk prijzenpakket.

Wat is Boekstart
Ouders van baby’s ontvangen op het consultatiebureau een brief met een waardebon. Hiermee worden ze uitgenodigd om in de bibliotheek hun kindje gratis lid te maken en het BoekStartkoffertje, met daarin 2 leuke babyboekjes, op te halen. 

Waarom BoekStart
Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Voorlezen versterkt bovendien de band met je baby. Vanuit deze gedachten is BoekStart ontstaan, een programma waarin kinderen van 0 tot 4 jaar samen met hun ouders van boeken kunnen genieten. Vanaf het moment dat een kind drie maanden is, kun je samen al ‘speellezen’ (plaatjes kijken, praten en zingen). Uiteraard is er in de bibliotheek een speciale hoek met boeken voor baby’s

Gerelateerd