Big 2 in de Kroepoekfabriek

06-04-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op vrijdag 13 april staat Big 2 samen met zijn live-band in De Kroepoekfabriek. Big 2 is de helft van het hiphopduo The Opposites, wat in de jaren ’00 en vroege jaren ’10 de Nederlandse hitlijsten domineerde. Vorige week heeft hij zijn eerste soloalbum ‘Van Staal’ uitgebracht. Twan van Steenhoven is de echte naam van Big 2. Samen met Willy vormde hij het duo The Opposites. Met monsterhits als ‘Slaap’, ‘Thunder’, ‘Sukkel voor de Liefde’ en ‘Dom, Lomp en Famous’ waren ze koning in de charts en op menig festival. Na een periode van stilte bij The Opposites is Big 2 op eigen houtje als rapper en producer doorgegaan met muziek maken. Zo bracht hij in 2015 het album ‘Straight Outta Control’ met artiesten als Hef, Adje, Cho, Mocromaniac en Dio. Het jaar daarna begon hij de groep Mario Kartel samen met oudgedienden Tellem, Spacekees en Yung Felix. Echter, ondanks alle samenwerkingen bleef het kriebelen om solo te werken.

Het eerste soloalbum van Big 2 heet ‘Van Staal’ en bestaat uit vijftien nummers met gastbijdrages van Glen Faria, Lijpe, Pete Philly, Sjaak, Jonna Fraser en Tellem. Het album is volledig geproduceerd door Twan en de titel komt niet zomaar uit de lucht vallen. ‘Van Staal’ is de titelsong van het album en staat voor het feit dat Big2 niet van koers te veranderen is. De plaat is inmiddels veelbesproken in de media en wordt goed ontvangen. Single ‘Ik Wil Dat je Danst’ is veelvuldig te horen op de radio. Voor opvolger ‘Thuis’ kan hetzelfde verwacht worden.

De rapper zal later dit jaar ongetwijfeld op veel grote festivals en podia staan. Voor het echter zover is, is zijn er enkele exclusieve ‘try-out shows’: vrij kleinschalige, intieme optredens in een handjevol zalen in Nederland. De Kroepoekfabriek is de locatie van één van deze concerten. Na het concert op 13 april verzorgt DJ Raimond de afterparty met de vetste hits uit de 00’s en jaren ’10, helemaal in de trend van Big 2 en The Opposites.

Kaarten voor het concert van Big 2 zijn verkrijgbaar via de website van de Kroepoekfabriek voor 15 euro. Het volledige en actuele programma van De Kroepoekfabriek is te vinden op: www.kroepoekfabriek.nl.

Gerelateerd