Bibliotheek Vlaardingen zoekt taalvrijwilligers

01-01-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op maandag 13 januari is er van 14.00 tot 15.00 uur een informatieve bijeenkomst in de Bibliotheek Vlaardingen aan de Waalstraat 100. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die zich willen inzetten als taalvrijwilliger. Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig. Coördinator Jacqueline Blijleven vertelt deze middag over de verschillende vrijwilligersfuncties en de mogelijkheden die er zijn. Geïnteresseerden kunnen zich tijdens de bijeenkomst meteen opgeven waarna een afspraak voor een persoonlijke kennismaking volgt. 

Waarom zoekt de Bibliotheek taalvrijwilligers?
In de Bibliotheek kunnen alle inwoners tijdens vaste gratis spreekuren terecht met een vraag over taal-, reken-, gezondheid- of digitale vaardigheden. Naast spreekuren biedt de Bibliotheek in samenwerking met professionele taaldocenten en vrijwilligers ook een tal van gratis activiteiten. Zoals het Taalcafé en het Schrijfcafé, Leesclubs, Klik & Tik basiscomputercursussen en sollicitatie trainingen. Daarnaast werkt de Bibliotheek met vrijwilligers die als Taalmaatje individuele begeleiding geven. 

Basistraining voor taalvrijwilligers
Op 23 januari start een basistraining voor taalvrijwilligers. De training bestaat uit vier dagdelen en is ontwikkeld door Stichting Lezen & Schrijven. Je leert hier over de doelgroep, de verschillende lesmethodes en handige materialen. Na de training kunnen taalvrijwilligers meteen van start.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date