Bezinningswandeling – Internationale vrouwendag

03-03-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op zondag 8 maart, internationale vrouwendag, wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de mensenrechten van vrouwen. ’s Morgens in de Bethelkerk en ’s middags in de Kliederkerk staat het verhaal van Esther centraal. Het thema van de internationale vrouwendag is dit jaar: ‘Deel je vrijheid’. Ook de tweede bezinningswandeling in de vastentijd die De Windwijzer op deze zondag organiseert, heeft vrijheid als thema.

Geïnspireerd door het bijbelse verhaal over slavernij, uittocht en bevrijding lopen we een ‘woestijnroute’. We verkennen het land en onderzoeken aan de hand van negen pleisterplaatsen onze eigen plek in het Exodusverhaal. Welke weg heb je afgelegd, en welke vruchten kan je plukken? In samenwerking met protestantse wijkgemeente Ambacht-Oost en Stichting VPSG - Start: 13.00 uur, Bethelkerk, Burgemeester Verkadesingel 126 in Vlaardingen

In de aanloop naar Pasen komen we in beweging. We lopen door de stad, het ommeland, de geschiedenis, de veertigdagentijd. Zeven wandelingen, zeven thema’s, zeven startlocaties. We eindigen steeds in ‘De Windwijzer’ met een eenvoudige maaltijd. Het is traditie om in de tijd voor Pasen aandacht te hebben voor ‘de nood van de wereld’, voor onze kwetsbaarheid. Die nood kan het gevolg zijn van ziekte of domme pech. Veel ellende is een gevolg van wat mensen elkaar aandoen – of juist onthouden. Met de wandelingen trainen we onze waakzaamheid. Door op weg te gaan, zet je niet alleen je lijf in beweging. Je hart en je ziel worden ook soepel en warm. Je hoofd raakt door lopen leeg en je zintuigen staan op scherp. Pelgrimeren is een oervorm van bezinning. Tijdens deze wandelingen worden wij voor even pelgrims.

Iedereen krijgt bij de startlocatie een pelgrimsboekje uitgereikt. Daarin staat de routebeschrijving en teksten voor onderweg. Je loopt in het tempo dat bij je past, alleen of samen, in stilte of in geanimeerd gesprek. Je kunt één wandeling kiezen, een paar keer meelopen of de hele serie volgen.

De wandeling eindigt in De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95. Hier staat een eenvoudige brood- en soepmaaltijd klaar voor de deelnemers. Deelname is gratis. Je vrijwillige bijdrage gaat naar ‘De Internationale Vos’/ Vastenactie. Aanmelden via : aanmelden@dewindwijzer.nl. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date