Categorieën

Service

Benefietveiling voor de Kunstuitleen

Benefietveiling voor de Kunstuitleen
Uit

Benefietveiling voor de Kunstuitleen

  • Redactie
  • 30-04-2015
  • Uit
Benefietveiling voor de Kunstuitleen

VLAARDINGEN - Op zaterdag 30 mei organiseert Stichting Vrienden van KADE40 een benefietveiling met werk van Vlaardingse kunstenaars aan de Westhavenkade 40. Presentatie is in handen van Jack Kerklaan. Kom op 30 mei naar KADE40, geniet van het Open Huis, koop een bijzonder kunstwerk en help de collectie van de kunstuitleen uit te breiden. 

Op zaterdag 30 mei houdt KADE40 Open Huis vanaf 10.00 uur. De hele dag door zijn er workshops, presentaties, kinderactiviteiten en optredens. Om 15.30 uur begint de benefietveiling. Het werk van Vlaardingse kunstenaars is per opbod te koop. Veilingmeester en spraakwaterval Jack Kerklaan geeft tekst en uitleg bij de kunstwerken. De veiling duurt tot 17.30 uur met een borrel na afloop. De kijkdagen zijn van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 mei tijdens openingstijden van KADE40. 

KADE40 is sinds 2013 eigenaar van de Kunstuitleen Vlaardingen. Om de collectie up-to-date te houden is het nodig om regelmatig kunstwerken aan te kopen. Met name op het gebied van hedendaagse fotografie zijn er nieuwe aankopen nodig. Stichting Vrienden van KADE40 wil met een benefietveiling een budget voor nieuwe aankopen creëren. 

Kunstuitleen KADE40 beschikt over een uitgebreide collectie beeldende kunst, die uitgeleend wordt aan particulieren, bedrijven en instellingen. De collectie bestaat uit een grote variatie aan kunst; schilderijen, tekeningen, grafiek, foto's en kleine objecten van brons en andere materialen. Je kunt er zelfs archeologische vondsten lenen. Voor maar vijf euro per maand heb je al iets bijzonders in huis.

KADE40

Westhavenkade 40, Vlaardingen

Meer over KADE40 →